,,És végre a tudósnak is
Könyvéből vajh mi haszna?
Ha tudja is, mért van tavasz,
De azt mégsem csinálja.”
(Madách Imre)

Ha tavasz, akkor örök visszatérés. Idén immáron 9. alkalommal kerül megrendezésre a Tavaszi Fesztivál. Az évek során hagyománnyá váló kulturális rendezvénysorozatot a Hallgatói Önkormányzat, a Korányi Frigyes Szakkollégium és az Instruktor Öntevékeny Csoport közösen szervezi.  Az előző évektől eltérően idén a programsorozat eseményeit két különböző napon látogathatják az érdeklődők: március 2-án az EOK aulában a Kazinczy Versmondó – és Szép Magyar Beszéd Verseny, a Virtuózok Viadala illetve a Táncverseny egymást követően zajlanak le. A Fesztivál idén is a Gálaesttel zárul, amelyen a díjazottak kápráztatnak el bennünket előadásaikkal, március 5-én.

Ezekkel a rendezvényekkel párhuzamosan a Fesztivál teljes idejére meghirdetett ,,Alkoss” képzőművészeti pályázat zajlik a Szinapszis segítségével. Témája: Fejlődés.
A pályázat fotói, képzőművészeti alkotásai megtekinthetők a NET aulában a Gálaeste ideje alatt.

Már lázas sürgés forgás veszi körbe a szervezést. Telefonok, megbeszélések, feladatok és nagyon várjuk már a közelgő eseményt.

Ha tavasz, akkor megújulás. Fontosnak tartjuk az egyetemi közélet színesítését, hogy ne ragadjunk szakmánk, hivatásunk monotóniájába, még ha az olyan közel is áll a szívünkhöz.

A versenyeken az egyetem felkért professzorai és az adott művészeti ágazat elismert alkotói, előadói, szakértői zsűriznek.

Minden egyetemi polgár, legyen az tanár, diák vagy dolgozó, kiveheti a részét az eseményekből fellépőként és nézőként, illetve adakozással is hozzájárulhat. A Gálaest alatt árult limitált szériájú borokból befolyt összeget a I. sz. Sebészeti Klinika javára ajánljuk fel.

Évről évre egyre több instruktor vesz részt a programokon, amit különösen jó látni. Hiszen a példamutatás hallgatóként a tanulmányi előmenetelben, egyetemi polgárként pedig a közösségi életben való tevékeny részvétellel valósul meg. A Tavaszi fesztivál programjai páratlan lehetőséget kínálnak a közösségi együttlétre, a feltöltődésre és annak is remek színtere lehet, hogy a rejtettebb tálentumainkat megvillantsuk.

A jelentkezésről és a programokról részletek és további információk a fesztivál facebook oldalán találhatók!

Ha tavasz, akkor Tavaszi Fesztivál! Töltsük el együtt ezt a két napot!
Vivi és Bambi