„Megmondom a titkát, édesem a dalnak:
Önmagát hallgatja, aki dalra hallgat.
Minden embernek a lelkében dal van,
és a saját lelkét hallja minden dalban.
És akinek szép a lelkében az ének,
az hallja a mások énekét is szépnek.”
/Babits Mihály/

Immáron tizedik alkalommal kerül megrendezésre a Semmelweis Tavaszi Fesztivál, ahol a táncban, zenében és szavalásban tehetséges egyetemi hallgatók és dolgozók mérhetik össze tehetségüket. Hagyományosan ezt az eseményt a Korányi Frigyes Szakkollégium, a Hallgatói Önkormányzat és az Instruktor Öntevékeny Csoport együtt szervezik; ez idén is így lesz.

A két napos rendezvénysorozat március 1-jén (kedden) 15:30 órakor veszi kezdetét a Kazinczy Versmondó – és Szép Magyar Beszéd Versennyel, a Táncversennyel, illetve a Virtuózok Viadalával.

A megmérettetés után március 3-án 17:30 órai kezdéssel a Jótékonysági Gálaesten hallhatjátok és láthatjátok a győztesek műsorszámait, köztük kedvenceiteket.

A rendezvények helyszíne az Elméleti Orvostudományi Központ aulája, ahol a Fesztivál egész ideje alatt megtekinthetőek lesznek az Alkoss! irodalmi pályázatra érkezett művek is. A pályázat idei témája: az Örökség.

A pályázatra február 28. (vasárnap) éjfélig várjuk a pályázatokat a szinapszis.szerk@gmail.com e-mail címre.

Minden egyetemi polgár, legyen az tanár, diák vagy dolgozó jelentkezhet versenyzőnek, illetve részt vehet nézőként az eseményeken. Bízunk abban, hogy idén is többen megmutatják, hivatásukon kívül milyen tehetségüket fejlesztik és merik megmutatni a köznek. Minden versenyágban szereplőnek bátorságot kívánunk. Reméljük, hogy nemcsak mi gazdagodhatunk előadásaiktól, hanem ők is fejlődhetnek. Teljesítményüket az Egyetem felkért professzorai és az adott művészeti ágazat elismert alkotói, előadói, szakértői zsűrizik.

A rendezvények ideje alatt az eddigi évek hagyományait követve lehetőség van Jótékonysági Borok vásárlására. Az adományokból befolyó összeggel a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikát támogatjuk. Koccintsunk értük!

Az eddigi tapasztalatok alapján kijelenthető, hogy az instruktorok részvétele évről évre növekvő tendenciát mutat, felfelé ível. Ez az ív a szervezők arcán is megjelenik mosoly formájában. Szervezőkként legalább akkora izgalommal és örömmel foglalkozunk a rendezvények előkészítésével és lebonyolításával, mintha magunk is előadni készülnénk. Szeretnénk a lehető legjobb körülményeket biztosítani minden indulónak és nézőnek, hogy a Tavaszi Fesztivál idén is kellemes közösségi együttlét legyen mindenkinek.

Fontosnak tartjuk, hogy tartalmas órákat tölthessünk el együtt.

A jelentkezésről és a programokról részletek és további információk a fesztivál facebook oldalán találhatók!

Eltáncolnád?
Elzenélnéd?
Elszavalnád?
Vagy csak eljönnél megnézni és meghallgatni a fellépőket?
Szerettel várunk mindkét napon!

Az alábbi e-mail címeken jelentkezhetsz:
versmondo2016@gmail.com
virtuozok2016@gmail.com
szinapszis.szerk@gmail.com

Alkoss! pályázat:
szinapszis.szerk@gmail.com