Ismét egy eredményes beszélgetésen vagyunk túl. Újabb vezetőségbe indulók nyilatkoztak szándékukról, illetve a senior avatás kapcsán is tisztábban látunk már.

A beszélgetést újfent a jövő évi vezetőségbe indulók bemutatkozásával kezdtük. Több új érdeklődő is megjelent: Tamássy Zita és Barki Lilla a gólyatáborért indul el, Rákóczi Fanni és Hrutka Ákos “Sonka” gólyabált szervezne jövőre, míg Gyánó Marcell szintén a gólyatáboron gondolkodik. Akik már az előző beszélgetésen bejelentették szándékukat: Ludányi Zsófia elnökségért és Szak Sára alelnökségért indul, Molnár Rebeka és Szilágyi Örs pedig a képzés megszervezésére vállalkozik.

A továbbiakban a senior avatás kapcsán felmerülő kérdéseken ötleteltünk közösen. Alapul a nemrégiben kitöltött kérdőívek válaszait vettük, melyek eredményeit hamarosan itt is elérhetővé tesszük. A majdnem 340 kitöltő válaszaiból az kristályosodott ki, hogy bár a többség hosszúnak érzi az avatást, nem változtatna jelentősen azokon a tényezőkön melyek időben elnyújtják a rendezvényt. A jobb körülmények érdekében 65% elképzelhetőnek tartja, hogy módosítsuk az avatás helyszínét és alkalmát. A beszélgetésen jelenlévők is egyetértettek abban, hogy a másik alternatíva, vagyis a státuszrendszer újragondolása, ezáltal a seniorrá válás feltételeinek is módosítása, egy olyan léptékű törekvés, melynek előkészítését nagyobb tervezőmunkának kell megelőznie.

Sokat töprengtünk azon, hogyan is kellene meghoznunk egy ilyen döntést. Leginkább abban értettünk egyet, hogy a teljes tagság bevonásával szavazzunk a kérdésben, erre pedig legalább egy hetes időszakot adjunk meg, hogy mindenki szavazhasson, aki állást szeretne foglalni. Legközelebb a szavazócédulára kerülő kérdéseken fogunk gondolkodni, ennek időpontja november 3. hétfő 17:30, helyszín ismét a NET lesz. Minden érdeklődőt arra kérek, hogy adjon választ erre a pár kérdésre.