Mindig is szerettél volna feliratkozni, de féltél, hogy nem úszod meg ép bőrrel? Tömegfóbiád van? Íme egy új módszer a feliratkozásra:

Ha szeretnél dolgozni a Bálon, gyűlésen kapsz egy cetlit, amire felírod a neved, évfolyamod, és hogy melyik karra jársz. Ezután ezt bedobod egy „kalapba”.

Egy másik „kalapban” található az összes szabad gebinhely, mindegyik egy-egy külön cetlin.

A „feliratkozás” úgy történik, hogy a gebines kalapból kihúzunk egy helyet, majd a neves kalapból egy nevet, és mindkettőt felolvassuk. Ha a neved hallod, felállsz, eztán két lehetőséged van:

  1. elvállalod a munkát, ekkor mi rögtön felírunk a gebin listájára, és máris biztos lehetsz benne, hogy lesz mit csinálnod a Bálon :)
  2. nem vállalod a munkát, ekkor a neved visszakerül a kalapba, megkeverjük a neveket, és új embert húzunk az adott pozícióra.

Addig nem húzunk új helyet, amíg valaki el nem vállalja az adott munkát.

Ezzel a rendszerrel kiküszöböljük, hogy „verekedni” kelljen a helyekért a tömegben, és még az asztal is ép bőrrel megússza majd a dolgot :)

Az eddigi feliratkozásnak másik hátránya volt, hogy egy ember nem csak magát, hanem másokat is felírt listára. Ezt úgy próbáljuk most elkerülni, hogy ha nem tudsz eljönni, akkor keresned kell valakit, aki eljön helyetted, és képvisel a feliratkozás alatt. Azonban egy embert, csak egy ember képviselhet! Aki egyszer már felállt, és elvállalt egy munkát, többet ezt nem teheti meg.

Ezenkívül, csakis egyszer dobhatod be a neved a kalapba. Ha vége van a húzásoknak, megnézzük a maradék neveket, és akinek a nevét még egyszer megtaláljuk a kalapban, azt sajnos le kell húznunk a listáról, és a helyére a gebinfőnök a tartaléklistáról hívhat majd embert!

Tartaléklistára két módon lehet felkerülni:

  1. nem húzták ki a neved, így automatikusan felkerülsz,
  2. üzensz valakivel, aki jön gyűlésre, hogy írjon föl tartalék listára.

Az új módszer sem tökéletes, de talán az eddig alkalmazott rendszernél annyiban igazságosabb, hogy nem a testi fölény és az erőszak, hanem teljesen a vak szerencse dönthet arról, hogy aki szeretne, az vállalhat-e munkát vagy sem.

Ha van ötleted, nyugodtan írd ide, vagy hozd magaddal a csütörtöki gyűlésre, ahol azzal kezdünk, hogy közösen megbeszéljük, adjunk-e ennek az új módszernek egy esélyt, vagy minden maradjon a régiben.