Az eddigi évektől eltérően, idén egy merőben új dologra vállalkozunk. Alapjaiban szeretnénk megreformálni a karneváli ruhatárat.

Első és legfontosabb újítás, hogy nem fognak a vendégek tombolajegyet kapni. Sőt, még ruhatárjegyet sem. Bizony igen! Mármint, pont, hogy nem :) Ez által biztosan kevesebb probléma és reklamáció lesz. Felmerülhet a Benned a kérdés, hogy „Persze-persze, ha nem lesz ruhatár, akkor probléma sem lesz.” De lesz, vágjuk rá. „Na de akkor mégis, meg miként?” – folytatja az Olvasó. Erre a válasz roppant egyszerű: a diákigazolvánnyal! A ruhatárjegy szerepét ugyanis a diákigazolvány fogja betölteni, amiről azt kell tudni, hogy tartalmaz egy teljesen egyedi azonosítót. „Jó-jó, de, hogy lesz ebből fogas, amire a kabátomat akasztjátok?” – tör elő az újabb kérdés. Mi meg csak legyintünk…

Ugyanis a diákigazolványon ez az egyedi azonosító vonalkód formájában is szerepel, és mi ezt fogjuk használni. Méghozzá úgy fogjuk használni, hogy mind a kettő ruhatárban lesznek számítógépek, amiken egy speciális, erre a célra kifejlesztett program fog futni. A diákigazolványon szereplő vonalkódot pedig a program fogja eltárolni, a program fog hozzá egy fogas számot adni.

„Áhhhhá!”, sejlik fel a gondolat az Olvasóban, de valami még mindig nem teljesen tiszta, látszódik az arckifejezésén. „Nem fogja ez lassítani a működést?” kérdezi már-már félve. NEM. Hallatszik egyszerre és magabiztosan. Ugyanis brit tudósok megállapították, hogy egy vonalkód leolvasása, majd a képernyőre pillantás lényegesen kevesebb időbe telik, mint a tombolajegyes tömbből kitépni egy cetlit, azt feltűzni a kabátra, majd egy másikat odaadni. Míg az egyik ember veszi el a kabátot és viszi a soron következő számra, a másik már le is olvasta a vonalkódot.

Hmmmm. Tetszik. Tetszik. De…”, kezdődik a következő gondolata, mert mindig kell, hogy legyen egy híres de.

… de hogy fogom kivenni a kabátom?

Ugyan úgy! Előveszed a diákigazolványodat, azt megint leolvassák, és a számítógép kiírja a képernyőre, hogy hányas fogason van. Ezt a ruhatáros látja, aki aztán villámsebességgel száguld majd a kabátodért. Megnyugodhatnak a bőrkabátok és a technikai kabátok tulajdonosai is: Nem lesznek átszúrva a kabátjaik, így nem kell még arra sem majd várni, míg a ruhatáros megkeresi a kabáton a tűt, és leveszi onnan.

„… de hogy adok be csomagot?”

Pontosan ugyanúgy, mint eddig. A ruha bevételekor a programban bejelöljük, hogy csomag is van hozzá, és a csomagot ugyanúgy felakasztjuk. Ha nem lehetne felakasztani, akkor pedig felcímkézve a fogas alá tesszük.

„… de mi van akkor, ha nincs diákigazolványom?”

Egy csomó diákkedvezménytől elesel, pl. nem utazhatsz olcsóbban. De ami a ruhatárat illeti, ott ez nem lesz akadály. Azok számára, akik nem rendelkeznek diákigazolvánnyal, biztosítunk ruhatárjegyet. A ruhatárjegy egy elegáns, laminált kártya, ami pont akkora, mint a diákigazolvány vagy a személyi vagy a jogsi, vékony, így betehető mellé, s garantáltan nehéz elhagyni, mert nem csak egy papír fecni. Ezen a kártyán is szerepelni fog egy vonalkód, mely ugyanúgy fog viselkedni, mint a diákigazolvány. Annyi a különbség, hogy ezen kártyát visszakérjük távozáskor. Lényegében bármilyen egyedi vonalkóddal ellátott kártya használható lenne, így akár az is lehetne a kártyára írva, hogy cicabogár. A mieinken viszont csak egy számsor lesz.

Remélem a Drága Olvasóban mostanra minden kételyt sikerült eloszlatni, és belátja, hogy ez bizony jól fog működni. „Na de honnan is jött az ötlet?” – érdeklődhet még tovább. A válasz erre is roppant egyszerű: a külkapcsolatokból. Ez a rendszer a BME VIK-en már 4 éve használatban van, komolyabb probléma és fennakadás nélkül.

Második és legfontosabb újítás, hogy ezen rendszer által pontos képet fogunk tudni adni a főrendezőknek arról, hogy mely programok előtt érkeztek sokan, mely után távoztak sokan. Ez nagy segítség tud lenni a jövő évi program megtervezésében.

Ha ezen felül mégis kérdés merülne fel benned, akkor bátran hagyj itt a bejegyzés alatt egy kommentet, és válaszolni fogunk.

Kiss Tamás – Tommy / aki az egész rendszer működésért és akadálymentes lebonyolításért felel/

Dúl Zoltán – Zoli / aki az Aula Ruhatárat felügyeli, hogy minden zökkenőmentes legyen /

Esze Tamás – Tomi / aki az Sz6 Ruhatárban végez hasonló feladatokat /

ozzászólás “Ruhatár 2.0&rdquo témában;

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük