Az elmúlt egy hónap

Egy hónapon belül négy kötött beszélgetésen vettek részt, akiket érdekelt, hogy hova is indult tovább szervezetünk. Kell-e és ha igen, akkor lesz-e szerkezeti átalakítás. Együtt gondolkodtunk, őszintén elmondtuk egymásnak a gondolatainkat és közösen jutottunk el az idei év megoldásához.

Több alternatíva közül kettőt láttunk működőképesnek:

– a lehető legtöbb feladat kiadása vezetőségen kívüli instruktoroknak
– szerkezeti átalakítás

A két alternatíva nem feltétlenül egymás ellentétei, sőt talán egyik nem élhet a másik nélkül. Amiben én személy szerint nem tudtam dűlőre jutni, hogy vajon szükség van-e egy ekkora változtatásra, amiben rögtön a vezetőség szerkezetét alakítjuk át, vagy próbáljunk meg egy béta-verziót, és lássuk, vajon tényleg kell-e egy gyökeresebb változtatás.

Ezek mellett volt egy nagyobb érv talán amellett, hogy idén még ne legyen szerkezeti átalakítás. Habár az eddigiekhez képest ez volt a legsikeresebb beszélgetéssorozat a résztvevők száma alapján, azonban a több száz fős taglétszámhoz viszonyítva a 30-40 embert kevésnek is lehet mondani. Nem akartuk, hogy a szavazáson amiatt legyen meg/leszavazva az ötlet, mert inkább túl akarnak rajta esni a gyűlésre ellátogatók. Természetesen beszéltünk volna róla sokat, így is fogunk, de akik ott voltak az egy hónapos maratonon tudhatják, mennyit változott a véleményük, mennyire alakultak át másokat hallgatva. Annál pedig ez egy jobb megoldás, egy valid megoldás, hogy csak úgy leintsük.

Arra jutottunk, hogy megpróbáljuk a feladatok nagyobb számú kiadását. Nem csak légből kapottan, hanem előre meghatározva, hogy mik lesznek azok. Ezek persze fel lesznek sorolva a honlapon is. Mindemellett felmerült egy kérdés tegnap este: lehet-e tesztelni az új rendszert jövőre? Szerintem igen. Ha már csak a karneválszervezésnél tudatosabban figyel oda a vezetőség, hogy mennyit és hogyan kell odafigyelni a két főszervezőre, abból rengeteg tanulságot lehet majd levonni. Hiszen az új rendszer is ezekre az alapokra helyezné az hangsúlyt.

Véleményem szerint nem kell félni attól, hogy ez lecseng. A jövő év vezetőségének potenciális tagjai is ott ültek a beszélgetéseken, vagy hallottak róla. A jövő év instruktorainak jó része beszél erről, a fejükben van és mérlegelik az egészet. Együtt éltetjük ezt a folyamatot, épp ezért nem fog elfelejtődni.

Szeretném mindenkinek megköszönni, hogy eljött, beszélt, gondolkodott. Sokat jelentett látni, hogy mennyi embert mozgat meg ez a téma, mennyien foglalkozunk ennyire aktívan mindezzel. Én sok új gondolattal és élménnyel gazdagodtam ezalatt az egy hónap alatt.

Ezek után életbe lép a szokásos menetrend. Ha valaki el szeretne indulni a választáson, akkor várom egy személyes beszélgetésre. Erre pusztán azért van szükség, hogy tudjuk az indulók reális számát. Nem fog itt semmi más történni, mint beszélgetés az indulók motivációiról, gondolataitól.

Lesznek választást előkészítő beszélgetések is. Ezek időben meg lesznek hirdetve, illetve összefoglaló lesz írva róluk a honlapra, amik tartalmazni fogják a lehetséges indulók nevét és gondolatait is.

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük