2011. november 10-én tartottuk meg az idei tisztújító gyűlést. A napirendi pontok előtt dr. Somfai Gábor Márk “SGM” beszélt nekünk arról egy kicsit, hogy milyen volt instruktornak lenni régen, és mennyire szép emlékeket őriz a szívében arról a néhány évről. Egyre többen ajánlják fel fizetésüknek egy százalékát Egyesületünknek, amire ők már évek óta, minden gyűlésen buzdítják az embereket. SGM a II-es Női Klinika Szülőszobájáról érkezett, mert épp a gyűlés napján született meg második gyermeke, ez úton szeretnénk még egyszer sok boldogságot és egészséget kívánni nekik!Mindez után Kassay Gery mondott beszédet és pár érdekes kérdést helyezett reflektorfénybe, amik mindenképpen átgondolandóak. Ő is megemlítette azt a kérdést, ami már jó ideje foglalkoztat minket, de erre még később visszatérek.

Miután végighallgattuk a költségvetést, majd Füge évértékelő beszédét, kezdetét vette a szavazás, melynek eredménye a következő lett:

– Képzésfelelős: Jancsó Sanya és Pölöskei Gergely ”Pölös”

– Táborszervező: Hegedűs Orsika és Szarvas Gábor ”bogár”

– Bálszervező: Füsi Katus és Talpai Szabi

– Alelnök: Nagy Dóri

– Elnök: Téglás Barbi

A felügyelőbizottság elnöke Szécsényi-Nagy Balázs lett, tagjai pedig Fügedi Gergely „Füge” és Györgyi Zoli.

A gyűlés szerény létszámát tekintve újfent sokan elgondolkodtunk azon, vajon miért nem jönnek már el az instruktorok a választásra?
Több válasz is felmerült bennünk. Talán az aláhúzás rendszere az, ami sokakat elriaszt. Idén már nem volt aláhúzás és nem csak azért, mert nem volt sehol egynél több induló, hiszen már az indulók személyének biztos ismerete előtt elhatároztuk, hogy nem lesz. Sokkal nagyobb indok volt ellene, hogy a tagság a tavalyi választáson olyan markánsan nyilvánította ki ellenérzéseit az aláhúzásról, hogy habár a mellette szóló érvek nem tűntek el, de mindenképp megdönteni látszott ezeket az a tény, hogy nagyon sok emberben kelt ez feszültséget.

A másik válasz, ami felmerül és ezt nehezebb megoldani, az az, hogy nem is igazi választás az, ahol nincs több induló. Az idei év egyik legnagyobb feladatának tartjuk azt, hogy ezzel a kérdéssel foglalkozzunk. Vajon miért nem érdeklődnek az emberek a vezetőségi tisztség iránt. Vagy ha érdeklődnek, akkor miért nem elég erős az elhatározás bennük, hogy el is induljanak érte. Lehet régi évekre hivatkozni, de ha valaki a jelent nézni, akkor látnia kell a változást is.

Azt gondoljuk, hogy ezt a dilemmát nem lehet máshogy feloldani, mint hogy beszélni kell róla. Sokakkal, sokszor, sok helyzetben. Mert az is egy vélemény, ha valaki nem jön el a választásra, egy olyan vélemény, amiről beszélni kell.

Idén is sok kötetlen beszélgetést tervezünk, amiken akár korábban, akár mindig – igény szerint – előkerülhet a választás témája. Reméljük sokatokkal találkozunk majd ott.

Az új vezetőségre nézve biztosan kijelenthetem, hogy hatalmas lelkesedéssel vágunk neki az előttünk álló évnek és reméljük, hogy minden instruktornak egy felejthetetlenül jó 2011-2012-es IÖCS-éve lesz majd.

ozzászólás “Egy új év kezdete&rdquo témában;

  • sok sikert a vezetőségnek!

    viszont az tényleg elgondolkodtató,hogy miért voltunk olyan kevesen a választáson.Ha jól sejtem,akkor az aktív instruktoroknak az ötöde volt ott!
    szerintem ez durva…..

  • Az idei év a politika éve lesz, a politikai bukások éve. Gratulálok az IÖCS-nek! Olyan vezetőt kapott, akivel ez biztos sikerülni fog. Ne csodálkozzatok, hogy a morális hanyatlás ezt a gyermekvilágot is utoléri!

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük