Kötött beszélgetés vol.2.

Ismét szép számmal összegyűltünk a Tanácsterem falai között. Két nagyobb témát, és persze ezen belül számos kisebbet érintettünk, mint a választási előkészítés, szerkezeti átalakítás és az indulók száma a választáson.

Az egyik központi téma a választás menete és elkészítése volt. Sokat beszélgettünk azon, hogy legyen-e nyilvános felületen feltüntetve egy kvázi motivációs levél minden indulótól. Azért motivációs levél, mert ebben a kifüggesztett/feltöltött/letölthető dokumentumban egyértelműen olyanokat láttunk volna szívesen, hogy mi motiválja az indulót, semmiképp nem arról szeretnénk olvasni, hogy milyen programokat szeretne a rendezvény alatt. Mindamellett, hogy tájékozottabbá válhatna így mindenki, aki kíváncsi rá és esetleg nem tud eljönni a beszélgetésekre, ahol a jelöltek is ott vannak. Sok ember annak a félelmének adott hangot, hogy egyfajta kampánnyá, személytelen jelentkezéssé válna ettől az egész jelölés.

Abban egyértelműen megállapodtunk, hogy ha lesz is ilyen, semmiképpen nem szabad, hogy a személyes kontaktust felváltsa. A választáselőkészítő beszélgetések például remek alkalmak arra, hogy találkozzunk az indulókkal és feltehessük nekik kérdéseinket, vagy csak meghallgassuk azt, hogy mit mondanak. Hasonló összefoglalók fognak születni azokról a beszélgetésekről is, mert felmerült rá az igény.

Keveset beszéltünk arról, hogy merjük elmondani valakinek, ha szerintünk alkalmas, hogy vezetősébe induljon, hiszen ha már csak a pozitív visszajelzést nézzük, nagyon sokat fog adni az adott embernek, valamint ezzel talán megnövelhetjük az indulók számát is.

A beszélgetés végén visszakanyarodtunk a szerkezeti átalakítás kérdéséhez, mégpedig hogy mire lenne szükség: egy teljes átalakításra vagy inkább a nagyobb/kisebb/közepes feladatok kiadására.

Nagyrészt erről fog szólni a következő találkozónk is, amin remélem, legalább ennyien leszünk, és legalább ennyi ötlet, kérdés és hozzászólás fog érkezni!

Hogy igazságos legyen, a következő találkozó jövő hét szerdán lesz, hogy végigjárjuk a naptári napokat és mindenki találjon legalább egy alkalmat, amikor részt tud venni.

Tehát találkozunk szeptember 19-én, 18:00 órakor a Tanácsteremben!

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük