Gólyahír újratöltve

Nagy örömhírt hozott a mai délelőtt: megleltük az idei Musical két háziasszonyát, akik mérhetetlen lelkesedéssel vágnak bele a rendezői életbe. Szeretettel gratulálunk Hallgató Móninak és Majer Reninek! Sok sikert kívánunk nekik!

Nemrégiben meghirdettük a Gólyahír főszerkesztői posztját is, amelyre a jelentkezési határidőt meghosszabbítottuk február 22-éig. Íme egy kis kedvcsináló a tavalyi szám egyik főszerkesztőjének, Szénási Ancsinak tollából:

Az évek során bővítgetett Gólyahír egyfajta globális információáradattal lepi meg a friss egyetemistát, kedvcsináló, praktikus beszámolókkal, tanácsokkal, fotókkal igyekszik berántani őt az egyetemi légkörbe. Vagyis: valódi túlélőcsomag az évkezdéshez. Mindezen összetett tulajdonságai miatt éreztük tavaly nagy kihívásnak, hogy mi felelhettünk érte.

Megírása kezdetben inkább tervezést és szervezkedést igényelt, mintsem az írói véna megcsillogtatását. Én, személy szerint, nagyon élveztem, hogy egy-egy témában megkereshettem ismert vagy egyelőre még rejtett tehetségű ifjú íróinkat, hogy jegyezzék le gondolataikat az általuk megélt vagy űzött tevékenységekről, a hallgatói szervezetekről, kari specifikumokról.

Alapelképzelésünk az aktualizálásra és az Egyetemünk adta lehetőségek bemutatására épült. E-maileztünk és telefonálgattunk, az adott kar Instruktoraival egyeztettünk, akik gyorsan elvezettek bennünket a megfelelő célszemély(ek)hez. Tagadhatatlanul nagy segítségünkre voltak a táborfőnökök, akikkel a vége felé már napi szinten javítottuk, és lektoráltuk a „Kiadványt”. Visszatekintve kiderült: 14-en írtuk és szerkesztettük, csiszoltuk véglegesre. Az utolsó nap aztán helyükre kerültek a cikkek, a fényképek, a mulatságos képek és élvezettel üdvözölhettük (mi először) a Semmelweis Egyetem elsőéveseit!

Reméljük, meghoztuk a kedved, izgatottan várjuk pályázatodat február 22-éig a palyazat@iocs.hu-ra!

Orsika és Bogár

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük