november végén megtörtént a vezetőségváltás, azóta pedig eltelt egy hónap, mi pedig, ha csendben is, de megkezdtük a munkát.

együtt töltöttünk egy hétvégét, ahol kicsit értékeltük a mögöttünk álló eseményeket, és megnéztük, hogy nagyjából mi vár ránk. azt próbáltuk megfogalmazni, hogy az utóbbi évek irányítását ért kritikát mi szülhette, és hogy mit tudunk tenni annak érdekében, hogy egy olyan rendszert építsünk, ami jobban tudja követni az igényeket ebben a dinamikusan változó világban, s hogyan tehetjük mindezt úgy, hogy a számunkra fontos értékek mégis biztosan megmaradjanak.

arra jutottunk, hogy mindez csakis az “együtt” jegyében valósulhat meg, és itt nem csak arról van szó, hogy a vezetőségnek kell nagyon jól együtt dolgoznia, hanem arról, hogy mindannyiunk szavának érvényt kell szerezni. a változások nem mennek varázsütésre, de meghatároztunk egy irányvonalat, aminek mentén elindulhatunk, s minden lépésnél megnézhetjük közösen, hogy megfelelő-e az az út, amin éppen haladunk. és hogy a fentiek ne csak üres, hangzatos szavak legyenek, már mostantól minden döntést ezek jegyében hoztunk, és hamarosan – reméljük mindenki számára – kézzel fogható eredményeket tudunk fölmutatni, többek között:

  • közelebb hozzuk a felügyelő bizottságot a napi döntésekhez, hogy ne vesszen kárba több generáció tapasztalata
  • megújítjuk a honlapot, hogy biztosítani tudjuk a folyamatos, kétirányú kommunikációt Veled, így betekintést, és beleszólást nyerhetsz a csoport folyamatosan, napi szinten zajló életébe
  • az évközi munkák számát bővítjük, és
  • többször adunk lehetőséget, hogy olyan instruktor vállalhasson nagyobb szervezést igénylő feladatokat, akinek kedve van hozzá, de esetleg nem is gondoltuk volna (vizsgafelejtő, táncverseny, gálaest, medikus kupa esti buli)

teljes nyíltságot hirdettünk a politikában is, úgy látszik nem eredménytelenül: több alapos egyeztetés után enyhülni látszik a viszonyunk az ETK hallgatói önkormányzatával olyannyira, hogy tavasszal a négy egészségügyi kar hallgatói önkormányzata (ÁOK, ETK, FOK, GYTK) az instruktor öntevékeny csoporttal közösen szervez egy teljesen új rendezvényt: a Semmelweis Karnevált a részletek még alapos fejtörést igényelnek, de az irány itt is kecsegtető

elmondjuk azt, ami minden évben elhangzik, de még sosem következett be igazán: ha kérdésed van, meglátásod, ötleted, véleményed, akkor ne fojts magadba, hanem keress meg bennünket, mert Rajtad is éppen ugyanannyira áll, mint rajtunk, hogy sikerül-e EGYÜTT. ez a mi álmunk.

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük