Ismét eltelt egy év

Már csak pár óra, és beköszönt az új esztendő, megtöltve szilveszter éjjelét örömmel és nevetéssel, koccintásra nyújtott pezsgőspoharakkal és tűzijáték fényével. Együtt ünnepeljük a 2013-as év végét, és az előttünk álló új év kezdetét. De mielőtt teljesen átadnánk magunkat az önfeledt szórakozásnak, álljunk meg egy kicsit, szánjunk pár percet a visszatekintésre.

Nehéz lenne elfelejteni az év első programját, a Téli Vizsgafelejtőt, ahol a buli olyan fordulatszámot ért el, hogy még a padló sem bírta alattunk.

Ezzel a lendülettel vetettük bele magunkat a tavaszba: egyszerre kezdett el munkálkodni 10 képzéscsoport a Digitális Világban, a karneváli gebinek, a Tavaszi Fesztivál megálmodói, a Pulcsiteam, a Szenior vacsora kis alakulata, az Instruktor film forgatói és a Szenior DVD-k alkotói. Nem volt hiány programokban, de sok instruktornak még ebben a sűrű időszakban is jutott ereje arra, hogy bizonyítson a TDK Konferencián.

A Tavaszi Fesztivál zenével, tánccal és sok más művészettel töltötte meg az Egyetem épületeit. Majd ünnepi színekbe öltözött a NET, és bár nem várt kihívásokkal kellett szembenéznünk, a Karnevál fényét ez sem homályosíthatta el. Sikerrel vettük a próbát.

Tiszaliget idén már sokunknak nem volt idegen, egy év után ismerősként várt minket vissza. Itt ért célba a 10 digitális csapat, és itt avattuk fel nem csekély számú szeniorunkat is. Így már második éve nem csak a gesztesi lovagteremhez fűznek minket könnyes emlékek. Gyönyörű hétvégét töltöttünk el Szolnokon, ahonnan hazatérve közel 300 újdonsült instruktorral lett gazdagabb csoportunk.

Mielőtt még elnyelt volna minket a vizsgaidőszak, ellátogattunk Középföldére a Tavaszi IÖCS Klub keretében, összeboronáltuk nemrég felavatott és már régi motoros szeniorainkat egy vacsora keretében, padlizsánt neveltünk egy csónakházban és elvetettük a tábor magvait. Növekedésnek indultak betűk és gebinek.

A könyvekből egy csillebérci vizsgafelejtő rántott vissza minket a nyárba, amikor is már több százan szorgoskodtunk azon, hogy az idei gólyáknak elhozzunk Gyermekkoruk Táborát. Nos, a fiatalság zsenge napjai igen esősek lehettek, mert abból Tatán sem volt hiány. Míg állandó kellékké vált az esernyő, volt gebin, amelyik egy tó közepére költözött. Az égi áldás mégsem moshatta el táborunkat, amit egyben és a víz tetején tartott töretlen jókedvünk és kikezdhetetlen összetartásunk.

Az ősz sem volt eseménytelennek mondható. Pindúr Pandúrok mentették meg a Jegyzetbörzét, ahol sok százan találhattak könyvre, eltelhettünk az Ökörsütés gyomrunknak oly kedves örömeiben, segítettük a Kutatók Éjszakájának létrejöttét és a gólyák a Duna vizén csaphattak egy nagy bulit instruktor-matrózaiknak köszönhetően, természetesen a Gólyahajó fedélzetén. Eközben pedig már folytak a Világutazás előkészületei.

Egy éjszaka alatt utaztuk körbe az egész világot, mindezt báli pompában és forgatagban. Megannyi gebin és sok-sok instruktor hozta el idén is a Gólyabált, feledhetetlen emlékeket adva ezzel a frissen felvetteknek és megkoronázva őszi eseményeink sorát. A tél beköszönte előtt a Művészetek Völgyébe kalauzolt az Őszi IÖCS Klub, majd Csobánkán termett ismételten padlizsán.

A 2013-as IÖCS év zárásaként a Thank You Party-n köszöntük meg egymásnak mindannyiunk egész éves munkáját, majd a Tisztújító Közgyűlés keretein belül köszönt el a vezetőség, mely egy éven át tevékenykedett a csoportért. Helyükre megválasztottuk azt a nyolc instruktort, akikre 2014-ben bízzuk az IÖCS sorsát.

Ez így leírva sem kevés, pedig minden egyes lejegyzett szóra sok másik jutott, ami hely szűke miatt nem állhat itt. Több mint ezren vagyunk ma a világban instruktorok, és remélem, hogy 2013-ban is mindannyian megtaláltuk azt, amit az IÖCS adhat nekünk, ahogyan azt is, hogy mi mit adhatunk vissza. Egymásnak.

Kívánok mindenkinek sikerekben és örömökben gazdag boldog új évet, és egy remek esztendőt az Instruktor Öntevékeny Csoportnak!

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük