Elkezdtük az évet, elindultak a programok, megkezdődtek a szervezések. Eközben több olyan körülménnyel szembesültünk, amik újabb és újabb kihívások elé állítottak minket és a rendezvényeket. Ezeket az akadályokat közösen kell megugranunk, ahhoz hogy a hagyományos IÖCS-programok megrendezésre kerülhessenek.

A tavasz egyik eseményének, a Karneválnak, a NET-ben elkezdődött építkezések miatt új helyszínt kellett találunk. Végül az ELTE Lágymányosi Campusára esett a választás, ezáltal sok új szabályhoz és egy másik egyetem szokásaihoz, tanrendjéhez szükséges alkalmazkodnunk. Mivel az Egyetem négy diákszervezete közösen szervezi ezt a rendezvényt, ezért sok szempontot figyelembe kell venni, hogy mindenki ugyanúgy részese lehessen ennek az estének. A héten kiderült, hogy a március 19-ei időpont az előzetes megbeszélesek ellenére nem alkalmas az egyetemi évbeosztás, illetve a márciusra eső ünnepek és szünetek miatt, így egy közös megoldást kerestünk, ami egy új időpontot eredményezett. Ezért a 2016-os Semmelweis Karnevál időpontja április 2-ra, szombatra módosult. Reméljük ettől függetlenül sokatokkal találkozunk egy új épületben, de régi fényében pompázó Karneválon!

A tavaszunk másik meghatározó programja a Képzés és az ezt megkoronázó  Képzészáró Hétvége Szolnokon, amely idén április 8. és 10. között kerül megrendezésre. Az idei évben ez egy hétvégére esik egy másik eseménnyel, a Medikus Kupával. Természetesen mi is szerettünk volna mindenki számára ideális megoldást találni, de egy kizárólagos tábor foglalást és egy sok szempontot figyelembe vevő időpont keresése után nem tudjuk megváltoztatni ezt. A 2016-os naptár rendezése és a szolnoki hétvége foglalása már egy éve megkezdődött, amikor még a Medikus Kupa időpontját nem tudtuk.
A jövőben lehetőségeinkhez mérten odafigyelünk a Medikus Kupa időpontjára, illetve az előre lefoglalt Képzészáró Hétvége időpontját elküldjük a szervezőknek az esetleges ütközések elkerülése végett.

A programok szervezése ugyanolyan lendülettel halad tovább, reméljük ezáltal egy csodás tavasznak nézünk elébe!
Ha bármilyen kérdésed felmerül, keress minket bizalommal!

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük