Egy régi – új terv. Karifőnöki rendszer a változás szemüvegén keresztül

Alig egy hete zajlott a Karifőnök választás, a Tisztújító közgyűlés óta megrendezett első programunk. Örömteli volt látni, hogy milyen szép számban gyűltünk össze az idei év utolsó IÖCS rendezvényén. De nem csak a választásról szólt az este. Beszéltünk a karifőnöki pozíciót érintő tervekről, az IÖCS Kft. ügyvezetőinek személyi változásairól illetve az is kiderült, hogy kik fogják szervezni a 2019-es Semmelweis Karnevált.

A köszöntőt követően meghallgattuk a most leköszönő karifőnökök gondolatait, akik meséltek arról, hogy mit jelentett nekik az elmúlt év, vagy egyesek esetében évek. Arról, hogy miket értek el együtt a kar instruktoraival és mit jelentett ez számukra. Ezt követően álltak ki elénk a jövő évi karifőnöki tisztségre készülők és osztották meg velünk terveiket és elképzeléseiket, melyek véghezviteléhez támogatásunkat és bizalmunkat kérték. Viszont mielőtt még leírnám, hogy kik lettek az újdonsült karifőnökök, kitérnék egy másik, de szintén jelentős témára, mely az utóbbi időben többször is szóba került, és mint látni fogjátok, a karifőnökséget is nagyban érinti.

Ez a téma a szerkezet átalakítás. Hogy mi is az? Az IÖCS, mint szervezet, nem mindig abban a formában létezett, amiben mi ma ismerjük. Évtizedeken át változott és fejlődött, és ez a folyamat ezután sem áll meg. A fejlődés állandó igénye és egyes problémák megoldásának szándéka ölt testet a szerkezet átalakítás gondolataiban. Céljuk a szervezet működésének javítása. Legutóbb 2012-ben foglalkozott a témával komolyabban az akkori tagság és vezetőség. Akkor és most is főleg két kérdés merült fel: hogyan csökkentsük a vezetőség terheit és miként javítsuk a kommunikációt a tagság és a vezetőség között?

2016-ban a Stratégiai Csoport kidolgozott egy tervezet javaslatot, mely többek között ezen kérdésekre próbált megoldással szolgálni. A terv a Karifőnöki középvezetői rendszer megalkotását és bevezetésének ütemtervét írta le. A terv egyik első állomása volt a közös karifőnök választás, melyre már 2016-ban sor is került. A változtatás arra irányul, hogy pontosan meghatározza a karifőnökök feladatait és ki is egészítse azokat, hogy egy napon szorosabb együttműködésben dolgozzanak a vezetőséggel, bele lássanak és részt is vegyenek annak munkájában. Ezzel segítik a vezetőség működését és képviselik a kar instruktorait az egyes döntések meghozásában.

Ehhez szükséges egy olyan karifőnök csapat, akik rálátnak karuk instruktoraira, működésükre. Akikhez az instruktorok bizalommal fordulhatnak a meglátásaikkal és kérdéseikkel. A változáshoz természetesen idő kell, de szeretnénk megtenni a folyamat következő lépéseit, szeretnénk tovább haladni a fejlődés útján. Ennek elengedhetetlen része az elmúlt évi és a frissen megválasztott karifőnökök bevonása az aktív munkába. Erről a tervről és más a szerkezet átalakítással kapcsolatos kérdésről szeretnénk több formában is egyeztetni veletek az előttünk álló évben. Amire számíthattok: kötött beszélgetések, kérdőíves felmérés és a témával foglalkozó cikkek. Szeretnénk elérni, hogy mindenki, akit érdekel, betekintést nyerhessen és véleményt nyilváníthasson ezekben a kérdésekben.

Ezekkel a gondolatokkal és célkitűzésekkel vágnak neki a karifőnökök és a vezetőség az előttünk álló évnek és a rendezvények sokaságának. Következzen az a kilenc instruktor, akiknek bizalmat szavaztatok, a 2019-es év karifőnökei:

Németh Kamilla és Szabados MártonÁOK

Knoth JuliusEKK

Tóth Alexandra és Kósa ZsófiaETK

Papócsi PetraFOK

Holp KirillGyTK

Illésházy Bianka és Eke CsabaPAK

Gratulálunk nekik és sok sikert kívánunk munkájukhoz!

A gyűlésen megköszöntük Lipusz Beninek, az IÖCS Kft. leköszönő ügyvezetőjének, az elmúlt évek munkáját, melyet a diplomaszerzést követően adott le. A távozása után keletkezett űrt Kiss Boldizsár szeretné betölteni, amire a jelenlévők áldásukat adták.

A tartalmas gyűlés zárása előtt pedig fény derült a jövő évi Semmelweis Karnevál szervező párosára, akik nem mások, mint Merényi Andris és Makk Ricsi.

Köszönjük, hogy ennyien részt vettetek a Karifőnök választáson!
Találkozunk 2019-ben, de addig még jelentkezünk!

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük