Madárcsicsergés

Elkezdődött. Néhány hete csak, hogy meghirdettük a Tavaszi Fesztivál különböző posztjaiért a pályázatokat, a lelkes felelősök és csapatuk máris aktívan belefogtak a szervezésbe. Büféfőnökünk, Bajnok Panni nem hagyja majd, hogy a rendezvényeken a vendégek és a fellépők harapnivaló és üdítő nélkül maradjanak. Arról pedig, hogy minden elem, kisebb- nagyobb részlet időben a helyére kerülhessen, pakolófőnökünk, Gyánó Marcell fog gondoskodni. Sok sikert és örömet kívánunk nekik a feladathoz!

Az időt és energiát nem kímélő előkészületek célja, hogy idén is egy olyan rendezvénysorozatot varázsolhassunk egyetemünk falai közé, mely során a művészetekben jeleskedő hallgatótársaink megmutathatják tehetségüket. Szeretnénk, ha hangsúly helyeződhetne – ha csak egy-egy este erejéig is – a kultúrára, a zenélni, énekelni, verselni vagy táncolni tudó társainkra. A fesztivál során szeretnénk helyt adni annak a közeledésnek, hogy az egyetem tanáraiból, hallgatóiból és dolgozóiból színpadra lépő művészek megtalálják a közönségüket.

A Tavaszi Fesztivál az Alkoss! irodalmi és képzőművészeti pályázattal kezdődik, ahova a szervezők szeretettel várják az alkotásokat grafika, festmény, fotó és szobor formájában. A pályázat lezárultával kerül megrendezésre a programsorozat legelső eseménye, a Semmelweis Est (február 28, Semmelweis Szalon). A verses- zenés esten a meghívott színészházaspár mutatja be a szerelem különböző korszakait, férfi és nő viszonyát, a magyar költészet remekein keresztül. Ezt követően a Versmondó- és Kazinczy Szép Magyar Beszéd Verseny (március 1, II. sz. Patológiai Intézet Könyvtára), a Táncverseny (március 6, EOK), és aVirtuózok Viadala (március 8, Egészségtudományi Kar épülete) kerül megrendezésre. A programsorozat zárásaként a versenyek legjobbjai a Gálaest (március 13, NET) keretein belül mutathatják be újra nagysikerű produkcióikat.

Ha e sorokat olvasva kedvet kaptál, üdítővel, süteménnyel és sok szeretettel várunk rendezvényeikre, versenyzőként és közönségként egyaránt!

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük