A Semmelweis Egyetem 2015. évi gólyatáborát az Instruktor Öntevékeny Csoport (IÖCS) augusztus 20-25. között rendezte meg a Tatai Ifjúsági tábor területén.

A gólyatábor záróbuliját követően, augusztus 25-én hajnalban a szervezők zaklatott állapotban találtak egy résztvevőt, akinek az előre egyeztetett eljárásrend alapján segítséget nyújtottak. A szervezők és az egészségügyi felügyeletet biztosító személyzet nagy körültekintéssel kezelte az esetet, szem előtt tartva az oktatási jogok biztosának gólyatáborokkal kapcsolatos, közelmúltban kiadott ajánlását is. A történtek feltárása érdekében a tábor főszervezője értesítette a rendőrséget is. Bűncselekmény gyanúja hiányában a rendőrség nem indított eljárást. A résztvevő sem tett feljelentést, és kéri személyiségi jogai tiszteletben tartását, kifejezetten megtiltotta, hogy az ügy részletei vagy az ő neve nyilvánosságra kerüljön.

Az egyetem rektora részletesen tájékozódott az eseménnyel kapcsolatban a gólyatábor szervezőitől, bekérte valamennyi, az esettel kapcsolatos dokumentumot, és ezek alapján határoz arról, hogy szükséges-e módosítani bármit a jövőben a gólyatáborok eljárásrendjével, házirendjével kapcsolatban.

Tudomásunk szerint a történteket elferdítve, valótlan részletekkel kiegészítve született egy több médiumnak címzett, vélhetően álnéven írt levél.

Az IÖCS több évtizede az egyetemi vezetés és a Semmelweis Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elismerése mellett szervezi az Egyetem gólyatáborait. Táborainkban nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy megelőzzük a nemkívánatos eseményeket.

 

Kelt: Budapest, 2015. augusztus 27.

Ludányi Zsófia
az Instruktor Öntevékeny Csoport Elnöke

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük