„…A törzskarok többnyire döntéseket készítenek elő fejlesztési, marketing-, szervezetalakítási és innovációs kérdésekben, valamint adminisztratív támogatást nyújtanak a vezetők munkájához. Ezek olyan szervezeti egységek, amelyeknek nincs semmilyen döntési, illetve utasítási jogkörük…” Dobák Miklós – Antal Zsuzsanna: Vezetés és szervezés

A mai rohanó világban szinte minden és mindenki fejlődik vagy fejlődni vágyik. Nincs ez máshogy az IÖCS-csel sem. A szervezet egyre bővül, mind tagok, mind rendezvények szempontjából, ezekhez alkalmazkodni sokszor nem egyszerű feladat.

Hogyan is lehet az új igényekhez és körülményekhez megfelelő tempóban igazodni? Erre kerestük a választ és így jött létre a stratégiai csoport, amely a háttérből segíti a vezetőség munkáját. Stratégiai, hosszútávú célokkal foglalkozó kérdéseket beszél át az IÖCS működésével kapcsolatban, összegyűjti a megfelelő információkat, előkészíti a döntéshez szükséges lépéseket, vázolja a lehetőségeket. Ez a csoport nem döntéshozó szerv, hanem a vezetőség által fontosnak tartott kérdéseket, illetve az IÖCS működését segítő változásokat végiggondolva fogalmaz meg tanácsokat, javaslatokat, amikről ezután a vezetőség a kapott információk, ötletek segítségével hozza meg döntését az adott kérdésben. Ehhez az kell, hogy a stratégiai csoport tagjai átlássák az IÖCS működését, felépítését, nehézségeit, erősségeit. Jelenleg úgy néz ki, hogy az aktuális évi elnök felkér egy évre olyan instruktorokat, akikkel közösen, havi rendszerességű megbeszéléseken végigveszik, hogy hogyan lehetne fejleszteni, mondernizálni és hatékonyabbá tenni a szervezetet.

Idén ennek a csoportnak a tagjai Ludányi Zsófia, Szilágyi Örs és Szarvas Gábor.

Ha van bármilyen témád vagy kérdésed, amivel szerinted érdemes lenne foglalkoznia a csoportnak, nyugodtan keress meg a palotay.lilla@iocs.hu e-mail címen!

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük