Mi történt november óta az IÖCS háza táján?

Bár a november 7-én tartott tisztújító közgyűlés óta javában tombol a vizsgaidőszak, száműzve ezzel a többséget a tanulókba, a mixibe vagy jobb esetben csak a könyvek és jegyzetek magányába, a IÖCS-ben nem állt meg az élet. A felszín alatt mozgásba lendültek 2020 fogaskerekei…

Az újonnan megválasztott vezetőség azonnal belevetette magát a munkába, kezdve ezt önmaga képzésével. Részt vettünk pár tréningen, hogy képzettebb vezetőkké válhassunk. Eddig döntéshozás és vezetéselmélet, időmenedzsment, valamint drive használat kerületek terítékre de tervezünk még nyilvános beszéd, asszertív kommunikációs és empátia valamint problémamenedzsment műhelyeket is. Összeültünk már a Felügyelőbizottsággal, akikkel idén szorosabb együttműködés zajlik. Tartottunk egy vezetőségi hétvégét, ahol mint minden instruktor csapat, mi nyolcan is a le- és felépüléssel kezdtünk. Majd a hétvégén igyekeztünk a vezetőségi működéshez szükséges alap tudástárat is átvenni. 

Itt raktuk le a képzés alapjait: hiszen megvannak már az időpontok, megtudtuk a témát és kiválasztottuk a képzéscsoport vezetőket is, akiket most nektek is bemutatunk:

Bukovszky Botond

Csik Szimi

Dobszay Marcsi

Horváth Ákos

Kapu Csilla

Nádai Lóci

Nagyistók Luca

Nyomárkay Anna

Pogány Glória

Somogyi Verus

Szabados Márton

Tóth Kriszti

Ők tizenketten már a képzés fedélzetén állnak. Ezúton is hálánkat fejezzük ki, amiért vállalták ezt a felelősségteljes és megtisztelő feladatot, munkájukhoz pedig sok sikert kívánunk!

Rajtuk kívül már többen is segítik a képzés létrejöttét: a beharangozó és promóvideókat Kátai Lóci és Rédei Matyi készítik el, a honlapot Nagy Gabesz szerkeszti, a képzés zenéjét Jóni Dávid alkotja meg. A Képzés Előkészítő Táborba és a képzés ideje alatt idén Blum Dorina, Eke Csaba, Eszenyi Zsófi, Kósa Lackó, Szilvay Andris és Suszterics-Fülöp Noncsi csatornázzák be az évezredes tudást. Idén is lesznek műhelyek amiket Kósa Lackó tart majd.

Néhány változás már most biztosra vehető a képzésben. 2020-ban ugyanis 9 hetes lesz a képzés, ezzel helyet adva még egy képzés alkalomnak, a tesóképzésnek, amiről nem nehéz kitalálni, hogy két képzéscsoportot fog egymással kooperálni. Mint azt már tudjátok, a senior feladatok kiosztása külön rendezvény (mind a 12 csoportnak közös képzés alkalom) keretében lesz megtartva április 16-án csütörtökön a Nagyvárad téri Elméleti Tömbben. Bővebb részletekkel addig még jelentkezünk. A képzészáró hétvége időpontja is eltér a megszokottól, idén április 17-19 lesz. Terveink között szerepel egy 13. “külföldi” képzéscsoport elindítása is, amennyiben lesz rá elég érdeklődő.

Mostanra már túl vagyunk két Semmelweis Egészségnap szervezésén is, továbbá Pál Feri atya előadásában is segédkeztünk. December 6-án 53, január 4-én pedig 35 instruktor működött közre. Köszönjük nekik a sok segítséget és a jó hangulatban töltött munkát illetve köszönjük a koordinálást Ifjú Mandulának és Halmai Csabinak. Lesz még idén Egészségnap, amire várjuk majd az önkénteseket.

A Semmelweis Karnevál előkészületei is szépen haladnak már és ezt elsősorban a két főszervezőnek köszönhetjük, Szabó-Salfay Rékának és Szuhi Levinek, akik már az IÖCS-ös gebinfőnökeiket is felkérték:

aulapult – Rem Lili

cirkáló – Ujváry Veronika

dekor – Salik Barbi

épülés/bontás – Pál Réka

épülés/bontás – Stark Bertalan

teszköz – Vass Miklós

fotóstand – Szőke-Molnár Máté

galéria – Bényei Erik

jegy EOK – Kónyi Petra

jegy ETK – Püspöki Tündi

jegy NET – Mester Balázs

jegy online – Prokaj Miki

joker – Nagy Gábor

kapu – Tarr Péter

koktél/long drink – Szomolányi Dorka

konfer – Gál Boglárka

MFF – Sipos Krisztina

műsor – Novothny Zita

pia raktár – Farkas Péter

ranger – Sós Bence

ruhatár sz6 – Vagyon Kata

ruhatár vip – Pinter Dorka

ruhatár aula – Terék Gergő

tanácsterem pult – Dávid Árcsi

tanácsterem sörbár – Krausz Attila

VIP – Szabó Fruzsina

Western – Zábó Andris

parancsnoki segítség – Gátsik Lili

kft. – Dorony Balázs, Eszenyi Zsófia, Nahaji István

Sokat segít nekünk még a szervezésben: Pongrácz Atti, Nagy Lilla Nikolett “Nikicca”, Bartek Virág, Boros Kingu, Domokos Zsófia Odett “Zsodi”, Kismarjai Kata, Krupa Zsófi, Bagoly Bogi, Gombkötő Emma, Kiss Boldizsár, dr. Eke Csaba és Suszterics- Fülöp Noémi, valamint Hegedüs Tamás a Hallgatói Önkormányzat Elnöke.

A lista persze csak akkor lesz teljes, mikor a HÖK-ös főnököket is megválasztják de már most nagyon hálásak vagyunk mindannyiuknak, hogy ilyen sokat tesznek egy feledhetetlen Karneválért! Ha szeretnél velük dolgozni, akkor nincs más teendőd, mint eljönni a Karneváli feliratkozóra január 29. szerdán és bedobni a neved.

A 2019-ben indult szerkezetátalakítás a megvalósítás fázisába lépett a novemberi SzMSz módosítással. Nem csak a felügyelőbizottság, hanem a karifőnökök is szorosabban működnek együtt idéntől a vezetőséggel illetve a Mukacsoportok is bontogatják már szárnyaikat. Ezek lesznek azok a csoportok, amiknek tagjai legalább egy évig fognak együtt dolgozni az IÖCS egy adott szegletének fejlesztésén. Munkájukról év közben még beszámolnak majd. A munkacsoportokba való jelentkezésről pedig február elején értesülhettek majd bővebben.

A Technológia Csoport vezetője Prokaj Miki lett. Feladatuk az okos táblázatok kidolgozása, online fizetés technikai hátterének kidolgozása és üzemeltetése, illetve egy IÖCS applikáció megalkotása is a tervek között szerepel.

A Seniorteam idén Klément Gyuri “Gyu” irányítása alatt koordinálja majd a senior feladat kiosztást, a senior avatás after és a senior vacsora megszervezését, valamint a seniorok tájékoztatását az év során, hogy az e-mailek és kérdőívek hozzájuk is eljussanak.

A Krónikás Csoport életrehívója Szilágyi Örs lesz, akinek vezetésével felderítik, összegyűjtik és lejegyzik IÖCS történelmét, hogy az majd az iocs.hu-n legyen elérhető. 

Az Operatív Munkacsoport Gordos Bogi és Turcsányi Szabi irányításával látott munkához. Feladatuk elsősorban a rendezvények operatív hátterének kidolgozása, az épülés és bontás munkák felügyelete, a ranger főnök ajánlása és a raktár rendben tartása lesz majd. Őket Nádai Lóci segíti a háttérből.

A MAKI főnöke Rédei Mátyás lesz, akinek vezetésével az eddigi MAKI feladatok mellett egy egységes PR kidolgozása is a munkacsoport feladata lesz, illetve a munkacsoport fogja ajánlani az idei MAKI gebin főnököket. Őket Barna N. Anna felügyeli majd.

Elindul a Mindenmentes Munkacsoport is, melyet Künsztler Luca irányít, hogy minden igénynek megfelelő étkeket ehessünk az idei rendezvényeinken is.

A Zöldmunkacsoport Kolarovszki Márk iránymutatásával fogja még környezetbarátabbá varázsolni az IÖCS munkáját.

A DJ csapatot Varga Olivér vezeti, hogy minden bulinkban jó zene szóljon.

A Szponzoriteam élére még keressük a lelkes instruktort, aki vállalná, hogy támogatókat talál a szervezetünknek és az egyes rendezvényeknek. Akit érdekel a feladat, az a vezetoseg@iocs.hu címre ne habozzon írni.

Mindezek mellett kitölthető még egy kérdőív, amiben arról kérdezünk benneteket, hogy ki milyen feladatot végezne szívesen a tavasz során. Mindez a perifériára sodródás jelenségét hivatott csökkenteni, illetve segíti a főnököket és a vezetőséget, hogy jobban válasszanak az egyes rendezvényekre. 

Év elején tovább bővült a NET alagsorában a raktáraink száma, mivel az A37 és A38 után most az A36-os raktárat is használatba vettük. Az irodába már régóta nem süvítettek a számítógépek ilyen gyorsasággal, mert Nádai Lóci segítségével négy vadonatúj számítógépet vásároltunk. Akik pedig szeretik a HotDogot azoknak is van jó hírünk, hiszen a Kft. jóvoltából az IÖCS-nek már saját HotDog standja is van, amit az első rendezvényeken ki is próbálunk majd. A Hallgatói Önkormányzat és az Egyetem vezetésének jóvoltából pedig felújításra került a Diák Centrum, így a mi irodánk is teljesen megújult.

Továbbá jelenleg is folyamatosan egyeztetünk a HÖK-kel, hogy a két szervezet idén több segítséget nyújthasson egymásnak a rendezvényeihez és kilátásban van egy egész évre szóló megállapodás is.

Ha bármilyen kérdésetek vagy ötletetek van, keressetek minket bizalommal (vezetoseg@iocs.hu), és ne felejtsetek el eljönni a Karneváli feliratkozóra és a közös vizsgafelejtő IÖCS mozizásra, ami előreláthatóan február 7-én lesz és Csík Szimi hoz el majd nekünk. Ott tali!

Kitartást és sok szerencsét a vizsgaidőszakhoz és az új évhez!

Beni

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük