Idén immár tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre a Semmelweis Tavaszi Fesztivál a hallgatói szervezetek összefogásával. A Hallgatói Önkormányzat, a Korányi Frigyes Szakkollégium és az Instruktor Öntevékeny Csoport már hozzá is látott a szervezéshez, hogy február végén felejthetetlen élményben legyen részünk.

Február 28-án három művészeti ág képviselői mutatják be tehetségüket a nagyérdemű előtt. A Virtuózok Viadala vár minden zenészt és aranyhangú énekest, de azok se keseredjenek el, akik a szavalásban, vagy a táncban találták meg az örömüket, hiszen idén is megrendezésre kerül a Versmondó Verseny és a Táncverseny. Az est során lehetőség nyílik jótékonysági borok vásárlására is, melyek bevételét a hagyományokhoz híven Egyetemünk egyik Klinikájának ajánljuk fel.

Az esemény megkoronázásaként pedig március 1-jén, a Jótékonysági Gálaest keretein belül a díjazott versenyzők ismét előadják produkciójukat, és sor kerül az Alkoss! – Irodalmi Pályázat díjátadására. A pályázatot idén is a Semmelweis Egyetem méltán népszerű hallgatói lapja, a Szinapszis és az HÖK Kulturális Bizottsága hozza el közénk.

Sokan talán megdöbbennének, mennyi tehetséges hallgató jár az egyetemre. Ki hitte volna, hogy a bonctermi csoporttársad tökéletes sziketartását egy hegedűvonó ihlette? Hogy a latin szavak mellett Baudelaire és Arany szavai is dallamosak lehetnek? És az a kifinomult mozdulat, amellyel társad oly precízen dolgozik a lombikkal, több éves kitartó táncolás eredménye. Ne lepődj meg azon sem, ha valakiről kiderül, hogy a jegyzőkönyveken kívül mást is ír!

Ha úgy érzed, van kedved bemutatni képességeidet az egyetem polgárai előtt, ne habozz, és jelentkezz! Ha pedig csak egy kellemes estére vágysz, gyere el és nézd meg az egyetem tehetségeit!

Február 28-án a Nagyvárad téri Elméleti Tömb Díszterme megnyílik mindazok előtt, akik a tavasz eljövetelét zene, tánc és szorgosan szőtt szavak harmóniájában ünnepelnék. Várunk Téged is!

Ha kedvet kaptál hozzá, hogy megmutasd magad, ide kattintva tudsz jelentkezni a Versmondó versenyre, a Virtuózok Viadalára és a Táncversenyre is!

További információkat találhatsz a Tavaszi Fesztivál Facebook oldalán!