Megállapodás közös gólyatáborról

A még kora decemberben kezdődött egyeztetések az Instruktor Öntevékeny Csoport és az Egészségtudományi Kar Hallgatói Önkormányzata között a múlt héten kézzel fogható, és egyben nagyon örömteli eredményre vezettek: megállapodás született a két szervezet között a közös 2010-es, Semmelweis Egyetem Gólyatáborról.

A tavalyi évben a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karára fölvett hallgatók két meghívót is kaptak. Az egyik Tatára, a másik Egerbe invitálta őket, hogy részt vegyenek a gólyatáborban. Mindannyian egyetértünk abban, hogy bármi is történik a jövőben, ilyen választás elé nem szabad állítani a gólyákat.

A tavaly decemberben kezdődött egyeztetések során az ETK HÖK és az IÖCS is  elsősorban az elsőévesek javát kereste, és olyan célokat próbáltunk tisztázni, amelyek a félreértéseket eloszlatva kimondják, hogy nem egymással versengve, egymás ellen dolgozunk, hanem egymás munkáját segítve, egymást kiegészítve.

A múlt héten született megállapodás érinti a 2010-es Instruktorképzést, és a 2010-es Semmelweis Gólyatábort. Mindkét fél számára elfogadható kompromisszumokat tartalmaz, amelyek azonban összességében egy, közös célt szolgálnak:

a lehető legjobbat nyújtani a gólyáknak.

Az alábbiakban elolvashatod a megállapodás teljes szövegét, és megtalálod az egyik eredeti, aláírt és lepecsételt példány digitalizált változatát is.


Megállapodás a közös Instruktorképzésről, és a 2010-es Semmelweis Egyetem Gólyatáborról, az SE-ETK Hallgatói Önkormányzat (SE-ETK HÖK) és az Instruktor Öntevékeny Csoport (IÖCS) között

2010. február 10-én megtartott megbeszélés alapján Freisinger Ádám (IÖCS elnök), Fügedi Gergely (táborszervező), Lengyel Attila (SE-ETK HÖK elnök), Szajkó Nikolett (SE-ETK HÖK Tanulmányi Ügyvivő) megegyezésre jutott az alábbi pontokban:

 1. A Semmelweis Egyetem Gólyatábor 2010-ben az Esély Budapest Alapítvány Gyermek és Ifjúsági Táborában (2890 Tata, Fáklya u. 4.) kerül megrendezésre a Semmelweis Egyetem ÁOK, ETK, FOK és GYTK Hallgatói Önkormányzatok, és az Instruktor Öntevékeny Csoport együttes közreműködésével, amennyiben jelen megállapodás pontjai mindkét fél számára kielégítően teljesülnek.
 2. Az ETK HÖK független költségvetéssel vesz részt a rendezésben, amely a következőkre terjed ki:
  • az ETK hallgatói által fizetendő tábordíjra
  • az ETK hallgatóinak szállás, étkezés és utazási költségeire
  • egyéb, esetlegesen fölmerülő, ETK-s hallgatókat érintő költségek

  A gólyatábor támogatói minden esetben előre egyeztetésre kerülnek, az esetleges ütközések elkerülése érdekében.

 3. Azon instruktorok, akik az ETK hallgatói, amennyiben betűmunkát vállaltak ETK-s betűben, a gólyatábor előtt és alatt nem kötelezhetőek az elsőévesekkel való foglalkozáson kívül egyéb feladatokra. Az ETK-s hallgatók a tábor közös programjain részt vesznek.
 4. Az ETK HÖK ragaszkodik ahhoz, hogy az ETK-s gólyákkal nagyobb részben lehetőleg csak ETK-s instruktorok foglalkozzanak mind a tábor ideje alatt, mind a tábort követő időszakban.
 5. A gólyák besorolása kizárólag az adott szakra nyert felvétel szerint történhet, kisebb-nagyobb átfedésekkel. Az ETK HÖK megszervezi az ehhez szükséges információ megfelelő időben történő beszerzését.
 6. A képzés alatt az ETK HÖK folyamatos monitorozást fog végezni a képződő ETK-s instruktorok körében. A betűkbe való bekerülés az ETK HÖK elnöksége és az IÖCS vezetőinek közös megbeszélése után kerül eldöntésre.
 7. A táborba jelentkező ETK-s gólyák maximális számát közösen 300 főben állapítjuk meg, amennyiben az ETK HÖK nem ragaszkodik a tábori kőházban történő elhelyezéshez.
 8. A gólyatábori jelentkezéshez minden olyan ETK-s hallgatónak alanyi joga van, aki felvételt nyert a 2010-es felvételi eljárásban.
 9. A tábor egészével kapcsolatos, valamint központi jellegű feladatok ellátására az ETK HÖK az IÖCS-öt kéri fel.
 10. Az IÖCS biztosítja a 2010. február 25-én induló Instruktorképzésen az érdeklődő ETK-s hallgatók számára a létszámkorlát nélküli részvételi lehetőséget képződőként. A képzés hirdetésében az ETK HÖK segítséget nyújt.
 11. Az IÖCS meghívta az ETK HÖK képviselőit, hogy képzőként vegyenek részt az Instruktorképzésen. Az ETK HÖK Szajkó Nikolettet delegálta, aki képzőként fog résztvenni az Instruktorképzésben.

Budapest, 2010. február 15.

ozzászólás “Megállapodás közös gólyatáborról&rdquo témában;

 • jó hogy sikerült megállapodni
  én már tavaly se értettem hogy a TF meg az ETK miért csinál mégegy Tábort :S Mikor a Tatai nagyonagy buli és azért 2 tábort kifizetni… és azért jórész mentek Egerbe a gólyák a karral – gondolom ők se akartak leégjni hogy csinálták és nem jön el senki
  úgy hallottam különben hogy nagyon jólsikerült
  de azért örülök hogy jönnek velünk idén a gólycik Tatára :)

 • és azt lehet tudni/sejteni mikor lesz? így nehéz tervezni a nyaram… vénebbek segítsetek, mi a szokás? utolsó hét?
  köszi, egy reménykedőleg-leendő gólya:P

 • Kedves hiperkata!

  A Gólyatábor általában augusztus 24 és 30-a környékén szokott lenni plusz-mínusz 3 nap. És előtte érdemes rápihenni, és nagyon nem érdemes kihagyni, mert később szívszakadással kezdenéd egészségügyi pályafutásod :)
  Egy vénebb.

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük