Valami véget ér, valami elkezdődik

Új esztendő beköszön.
Régi könyvben új lap
új topán a küszöbön
ég küszöbén új nap. 
Ej haj dús az év
minden jót ígér,
minden napja cél és
minden éje kéj.
/Babits Mihály/

Néhány óra múlva, kinek itt kinek ott, beköszönt az új év. De mielőtt elmerülnénk a koccintások csilingelésében, a kívánságok, fogadalmak rengetegében, az újévi ölelések és puszik forgatagában szánjunk néhány percet arra, hogy végiggondoljuk, hogy mi is történt 2014-ben.

Mi történt Velünk, mint családtaggal?
Mi történt Velünk, mint hallgatókkal?
Mi történt Velünk, mint barátokkal?
Mi történt Velünk, mint instruktorokkal?

A 2014-es IÖCS évben, ahogy már megszokott rendezvényt rendezvény követett, amint az egyikből kiléptünk már ott várt minket a másik.

Csúszos, havas Vizsgafelejtővel kezdtük az évet, ami mesés kilátással és némi alkohollal segített elfeledtetni Velünk a vizsgaidőszak rosszabb pillanatait és segített fellélegezni a nehéz, tanulós napok után. A háttérben már kezdett valóságossá válni egy hosszú ideje elképzelt képzés, a Képzelet Képzése.

Elindult a tavaszi forgatag, amiben nem volt helye a hagyományos tavaszi fáradtságnak. A Semmelweis Karnevál, a Tavaszi Fesztivál, a Képzelet Képzése, majd annak zárótábora, a tavaszi IÖCS klub mind az instruktoroknak, mind az egyetem polgárainak színt vittek a mindennapjaiba, sok élményt, tapasztalatot szereztünk, ami remélem mindenkinek maradandó emlék lesz. A Pulcsi Team segítségével újabb pihe puha pulcsikkal lehettünk gazdagabbak. A már hagyományosnak nevezhető Szenior Vacsora is egy jó hangulatú, nosztalgiákkal, újra találkozásokkal teli estére sikeredett, ahol már a frissen seniorrá avatott instruktorok is jelen voltak.

Ahogy az idő pörög időről időre feltűnik egy vizsgaidőszak, nem volt ez másképp az idei nyár kezdetén sem, de egy jó dolog biztos van benne minden évben, hogy követi egy vizsgafelejtő, amin újra felszabadultan tölthetünk együtt egy varázslatos estét. A nyár szele egyre közelebb hozta a Fesztiválok Táborát, ami végül igen sok frissen felvett hallgatónak segített elkezdeni életének egy új szakaszát.

Hullani kezdtek a levelek, elkezdődött a suli és újra belecsaptunk néhány programokkal teli hónapba. Miután sikerült mindenkinek beszereznie a könyveit a Jegyzetbörze keretei között,  barátságosan elfogyasztottunk két óriási ökröt a BME-VIK-kel közösen szervezett Ökörsütésen. A Gólyahajó ringatózásai között újra gyönyörködhettünk Budapest éjszakai fényeiben, az őszi IÖCS klub pedig helyet biztosított nekünk, hogy újra együtt legyünk, beszélgessünk, mulatozzunk. Ezt a programsorozatot nem is zárhatta volna más, minthogy újra báli ruhába öltözzünk, hogy a Las Vegasi hangulatot kölcsönző Gólyabálon kitáncoljuk magunkat.

Az IÖCS évet és az igen sok munkát, a mindenki által közkedvelt Thank You Party-n köszöntük meg egymásnak, majd néhány napra rá a Tisztújító Közgyűlésen elköszönt a vezetőség és veletek közösen megválasztottuk a 2015-ös év vezetőségét, akik azóta már gőzerővel dolgoznak azon, hogy jövőre ilyenkor büszkén tekinthessünk vissza a még előttünk álló évre.

Remélem végigolvasva ezt a pár sort, Bennetek is felszínre kerültek az évben sok munkával elért eredmények, a mosolyok, az ölelések, egy-egy emlékezetes pillanat, ami bármikor eszetekbe jut, ha a 2014-es évre gondoltok. Bízom benne, hogy 2015-ben sem lesz ezekből hiány és együtt sikerül elérnünk a megválasztott célokat, illetve mosolyt csalni, támasznak lenni megannyi frissen felvett hallgatónak.

Kívánok mindenkinek sikerekben és örömökben gazdag boldog új évet, és egy pompás esztendőt az Instruktor Öntevékeny Csoportnak!

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük