Bemutatkozik a padlizsán…

Amikor meghallják ezt a szót az instruktorok, a képzeletükben nem egy zöldségesben állnak padlizsánok között, sokkal inkább egy hétvégére gondolnak, amit már néhány éve ez a zöldség neve képvisel.
Igen sok kérdést vet fel ez a hétvége a mai napig az instruktorokban, ez számomra azt jelenti, hogy foglalkoztat Titeket. Ezért néhányra megpróbálok most választ adni.

Mi is az a padlizsán hétvége?
Az évben háromszor megrendezett hétvégi program az instruktorok részére.

Kiknek készülnek a padlizsánhétvége programjai?
A tavaszi és az őszi padlizsán a frissen képződötteknek szól, a nyári padlizsán bárki előtt kinyitja kapuit, aki legalább egy éve a szervezetben munkálkodik, akár volt korábban padlizsán hétvégén, akár nem.
Arról, hogy pontosan kik jöjjenek le a tavaszi vagy az őszi padlizsánra, minden évben az adott év betű-, gebin-, képzéscsoport főnökeit kérdezzük meg. Habár mi is nagyon szeretnénk, hogy minél több embernek új tapasztalatokat, új ismereteket adjunk egy ilyen hétvége keretei között, sajnos mégis korlátoznunk kell az egy-egy hétvégére lehívott résztvevők számát. Ennek pedig az az oka, hogy a tapasztalatok azt mutatják, hogy maximum 30-40 fő az az ideális csoportlétszám, amivel hasznosan, hatékonyan együtt lehet dolgozni.
Viszont mindenkinek tudom ajánlani a nyári padlizsán hétvégét, akinek nem volt lehetősége a többire lejönni, vagy a többin annyira jól érezte magát, hogy szívesen részt venne még egyen. (Sajnos ezek a hétvégék 2 éve érdeklődés hiányában elmaradtak.)

Mi a célja ezeknek a hétvégéknek?
Az IÖCS-ben való működéshez sok területen folyamatos fejlődésre van szükség, amik a már igen zsúfolt 8 hetes képzésbe sajnos nem férnek bele. Az elmúlt években ezeknek a hétvégéknek a témái között szerepelt a kommunikáció, a csapatépítés, az ismerkedés, a visszajelzés, a váratlan események kezelése és természetesen az IÖCS aktuális kérdései, illetve a résztvevőkben lappangó kérdések. Ezekkel a hétvégékkel próbáljuk a tapasztalatokat, a tudást áramoltatni a csoportban, így figyelve arra, hogy ezek ne vesszenek el.

Ha van a környezetedben olyan, aki volt padlizsán hétvégén akár mint résztvevő, akár mint szervező, akkor nyugodtan beszélgess vele, tedd fel a kérdéseid, ismerd meg a padlizsánt!

Ha van bármilyen kérdésed vagy ötleted, ezekkel a programokkal kapcsolatban, akkor keress bátran (ludanyi.zsofia@iocs.hu), mindig szívesen beszélgetek róluk.

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük