Mára már sok éves hagyomány és az IÖCS működésének egyik alapja, hogy egyes rendezvények és évközi feladatok pályázat útján találnak gazdára. Összegyűjtöttünk pár gyakran ismétlődő kérdést a témában, természetesen válasszal együtt.

Miért vannak pályázatok?
A rendszer célja, hogy olyan instruktorok is lehetőséghez jussanak, akiket korábban elkerültek a felkérések vagy még nem volt módjuk ilyen kihívásban próbára tenni magukat.

Ki pályázhat?
Ha van a pályázatnak bármilyen kritériuma (képződés éve, vezetői tapasztalat) azt a kiírásban feltüntetjük.
Rendezvényfőnökségre aktív és senior instruktorok pályázhatnak, más feladatokra (pl. honlapszerkesztés, Gólyahír társszerkesztőség) passzív instruktorok is pályázhatnak.

Hogyan lehet értesülni a lehetőségekről?
A pályázatokat mindig itt, az iocs.hu oldalon tesszük közzé. Ha alkalmasnak tartasz valakit a feladatra, akkor sokat segít, ha felhívod a kiírásra a figyelmét, de az is sokat számít, ha megosztod a facebookon a cikket, mivel manapság onnan többen tájékozódnak.

Mi legyen egy pályázatban?
Ezt a kérdést teszik fel nekünk a legtöbbször. Szerintünk a jó pályázat olyan, amiben röviden bemutatkozik a pályázó, ír a motivációiról és a megpályázott feladattal kapcsolatos elképzeléseiről, terveiről. A lényeg belefér egy tömör oldalba is, nem várunk hosszú ódákat. Annak külön örülünk, ha a pályázatnak van némi személyes színezete is, ami által egy kicsit jobban megismerjük a jelentkezőt.

Mit tanácsolunk egy pályázónak?
Az sohasem árt, ha a pályázat elküldése előtt röviden megkeresik az előző évi szervezőt, biztosan tud adni pár hasznos tanácsot a kezdeti lépésekhez.

Mi alapján dönt a vezetőség?
Természetesen számít a pályázat maga, hogy az alapján kellően felkészültnek tűnik-e a jelentkező. Fontos, hogy a hozzáállása és elképzelései illeszkedjenek a megpályázott programhoz.
Több jelentkező esetén az is szempont, hogy olyat válasszunk ki, aki az adott évben még nem jutott nagyobb szerephez, illetve tudjuk, hogy még nincsen kiszemelve egy másik jövőbeli feladatra.

Mi történik ha nem érkezik be pályázat?
Ha van rá idő, akkor meghosszabbítjuk a pályázat elküldésének határidejét. Amennyiben így sem jelentkezik senki, vagy a szervezés mielőbbi megkezdése miatt nincsen lehetőség a hosszabbításra, a vezetőség felkér valakit a feladatra.

Hogyan tudják meg a jelentkezők a pályázat eredményét?
Miután megszületett a döntés, minden pályázót telefonon felkeresünk, akkor is, ha nem őt választottuk. Ilyenkor és később is szívesen válaszolunk minden felmerülő kérdésre a pályázatával és a döntéssel kapcsolatban.

Reméljük, hogy kedvet kaptál pályázni!
Sok sikert kívánunk!

Ha szerinted innen bármi kimaradt, kérdésed vagy ötleted van a pályázatokkal kapcsolatban, írj nekünk a vezetoseg@iocs.hu címre.

 

ozzászólás “Pályázat Gy.I.K.&rdquo témában;

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük