Milyen befolyással van az IÖCS-re a járványügyi helyzet?

A fennálló helyzetben mindenki ott segít, ahol, és ahogyan tud. Van, aki az első napoktól kezdve önkéntesként segíti a kórházi munkát, van, aki vért ad és van, aki azzal tud a legtöbbet segíteni, hogy egyszerűen otthon marad. Bárhogy is, mindannyiunk élete megváltozik egy kicsit. Tegyünk egy kis kitekintést, milyen rendezvényre látogattunk volna el, ha minden a megszokott mederben folyt volna tovább.

Először is a Nemzetközi Semmelweis Karnevál, amire mind nagyon készültünk. Főszervező párosunk, Szabó-Salfay Réka és Szuhi Levente rengeteg munkája már éppen meghozta volna a gyümölcsét, amikor sajnos el kellett halasztanunk a rendezvényt. Réka és Levi, köszönjük a munkátokat! Persze közben nem feledkezhetünk meg a gebinekről és főnökeikről sem, akik végig épültek, eljártak a főnökestekre és sokaknak éppen aznap este készült el a végleges imidzsük, amikor kiderült, hogy március hetedikén sajnos nem lesz karnevál. Köszönjük a befektetett munkát, és azt, hogy olyan sokan támogatásotokról biztosítottátok minket és egymást is!

Az egyetem március 15.-i ünnepségén is segédkeztünk volna, Nagy Tamás és Előd Nikoletta fogta  össze a több, mint 30 segítő instruktort. Mind, a szervezőknek, mind pedig a dolgozóknak köszönjük, hogy a rövid idő, a számonkérések és a sűrű programok ellenére elvállalták a feladatot!

Sajnos elmaradt a képzés egyik fő pontja, a Városismereti Vetélkedő is, ami mindenkinek fájó pont volt, hiszen Bencze Réka és Csehi Lóránt már lelkesen készültek főnökeikkel a nagy napra, amikor együtt vesszük be a várost. Az utolsó pillanatig bíztunk benne, hogy megtarthatjuk, de végül be kellett látnunk, hogy bármennyire is szeretnénk, erre most nem kerülhet sor. Köszönjük mindenkinek, aki munkát fektetett bele, a szervezőpárosnak, a gebinfőnököknek, állomásoknak és a képzőknek egyaránt!

El kellett halasztanunk a Semmelweis Tavaszi Fesztivált is, amit szokásosan a Hallgatói Önkormányzat, a Korányi Frigyes Szakkollégium, a Szinapszis és az IÖCS szervezett közösen. Sajnos ezt még azelőtt meg kellett tennünk, mielőtt a már elkészült plakátok kikerülhettek volna. Pedig az IÖCS részéről lelkesen tervezgette és szervezgette Varga Krisztina és Pádár Anna, akiknek ezúton is köszönjük a lelkes munkát!

A még előttünk álló rendezvények kapcsán, folyamatosan egyeztetünk a felelősökkel, főnökeinkkel és egymással is. Természetesen, amíg a veszélyhelyzet tart, a mi kezünk is meg van kötve. Különböző forgatókönyveket dolgoztunk ki, attól függően mikor ér véget a veszélyhelyzet így, amint feloldódik a tilalom, és biztonságos lesz, a lehető legtöbb percet, élményt bepótolhatunk majd!

Felmerül a kérdés, hogy mi a helyzet az egyik legfontosabb rendezvényünkkel, az új IÖCS év legelső nagyobb, tavaszt átívelő programjával, a Képzéssel. Itt jó hírrel szolgálhatunk, a Vidám Vidék képzés továbbra is folytatódik, minden csoport online tartja a képzést! A képzők kreatívan, több platformon is folytatják az új generáció képzését. Azért pedig, hogy a csoportok ne csak külön, de egymást látva is dolgozzanak, közös versenyeket, kihívásokat teljesítenek. A blasztok avatását sem felejtjük el, mindenképpen meg fog történni, ahogyan a senioroké is. Sokat gondolkozunk ezeknek a lehető legszemélyesebb megoldásán, de mindenkinek a megértését kérjük, amíg a személyes avatás opció nem lesz.

Addig is a blasztok már részt vehetnek az önkéntes programunkban, amiért később, ahogy a többi instruktornak is, nekik is X jár majd.  A BOE, MFHE és a HUPSA együtt dolgozik velünk azon, hogy mindenki megtalálja azt a segítségnyújtási formát, amit szívesen és effektíven tud végezni. Természetesen lehet jelentkezni kórházi önkénteskedésre, de emellett lehetőség van az egészségügyi dolgozók gyermekeire vigyázni, illetve adminisztratív feladatok elvégzésére is. Segítsünk együtt, hiszen minél többen vagyunk, annál hatékonyabban tudjuk felvenni a harcot a járvány ellen!

A véradás szervezésében is kivettük a részünk, nagyon köszönjük mindenkinek, aki elment és segített az országos vérhiány elleni küzdelemben! Aki még nem tudott elmenni, ne keseredjen el, továbbra is nagy segítség mindenki, akinek lehetősége van rá!

Az Instruktor Öntevékeny Csoport, azon túl, hogy minden egyes tagjára büszkén gondol, aki bármilyen formában segíti az egészségügyi dolgozók munkáját, mint szervezet is próbál apró dolgokkal ugyan, de segíteni. Így felajánlottuk az összes raktáron lévő karszalagunkat az I. számú Gyermekklinika Sűrgősségi osztályának,, ahol ezekkel valósítják meg tirázs során a betegek irányítását, valamint a Korányi Sürgősségi Betegellátó osztályának  mindennapi működésének segítésére felajánlottuk a laminálónkat illetve hűtőnket is.

Vigyázzon mindenki magára, most az a legfontosabb.

Reméljük, minél hamarabb találkozunk!

KataBeniVirágBoggerEmmaKingubéZsodiZsófi

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük