Új karifőnökök, új szokások

Vannak hagyományok az IÖCS-ben, amiket minden instruktor jól ismer, és időről időre vannak új ötletek, amiket szeretnénk kipróbálni.
Így valósulhatott meg a közös karifőnök-választás is decemberben, ahol egyidőben, egy helyszínen választottuk meg a karifőnököket a 2017-es IÖCS-évre, hogy egyszerre tudják elkezdeni feladataikat a karukon.
Közös célunk, hogy jobban le legyen tisztázva, mik a karifőnökök feladatai, mikor miben tudják segíteni a karuk instruktorainak és a vezetőség a munkáját.

Az ÁOK-n Kófiás Eszter Sziszka mesélt nekünk arról,
hogy milyen volt neki az elmúlt 2 év ebben a pozícióban,
majd átadta a szót Molnár Rebinek, az ÁOK új karifőnökének,
aki ezeket mondta el beszédében a választáson:

“Sziszka búcsúzó szavai után után rajtam volt a sor, hogy a megjelent
– nem túl számos, ám annál nagyobbra értékelt – hallgatóság előtt rátermettségem bizonyítsam.
Miért szeretnék karifőnökként tevékenykedni?
Mi értelme van az ÁOK-n egy olyan tisztségnek,
amiről senki sem tudja, mit csinál?
Sokak szerint semmi, én azonban rengeteg lehetőséget látok benne!
Nagy várakozással tekintek az előttem álló évre, várom a közös munkát, és remélem, hogy sikerül egy olyan hatékony bizalmi kapcsolatot kialakítanom a tagság ÁOK-s részével, melynek keretein belül bátran fordul majd hozzám betűfőnök, gólya, szülő, instrukor, bárki.”

Az ETK-n Pálmai Nóri és Tatai Kata a legszebb emlékeiket idézték fel az elmúlt évből, majd Fischer Klau következett, aki karifőnöktársáról, Máté Gréta Liliről, és magáról mondta el, hogy milyen sok dolog miatt szeretnének karifőnökök lenni:

“Az ETK egy család. Tele rég nem látott, talán még ismeretlen rokonokkal. Célunk, hogy ezt a sok embert egy összetartóbb családdá, szerető közösséggé formáljuk. Hogy két rettentő unalmas óra között is, a kényelmes, barna foteleknél összefutva leüljünk, beszélgessünk, és motivációt adjunk egymásnak a szemeszter és a vizsgaidőszak hátralevő részéhez. Hogy a folyosón szembejövő emberek ne ismeretlenek legyenek, hanem drága barátok, akiket mindig öröm látni. Hisszük, hogy van erre igény, és hisszük, hogy veletek együtt ezt össze tudjuk hozni!
Köszönjük, hogy megszavaztátok a bizalmat számunkra, és minden erőnkkel azon leszünk, hogy felérjünk az elvárásokhoz, és egy még összetartóbb ETK-t hozzunk létre.”

Az EKK-n továbbra is Kovács Réka Sára lesz a karifőnök,
aki boldogan segíti még egy évig az instruktorok munkáját a karon:

“Karifőnöknek lenni csodálatos élmény lesz!- gondoltam egy éve, mikor az a megtiszteltetés ért, hogy az EKK-s instruktorok összefogásának feladatát megkaptam. Végül nem egy feladat lett, hanem rengeteg új lehetőség, szórakozás és élmény. Ezért töltött el nagy örömmel, hogy leköszönő beszéd helyett, jövőbeli terveimről beszélhettem és újra megkaptam a bizalmat, hogy még egy évig betöltsem ezt a megtisztelő pozíciót. Remélem a már megszerzett tapasztalat segíteni fog a kar közös álmainak beteljesítésében és hogy a jelen, illetve a jövő EKK-s instruktorai is átélhetik azt a kis csodát, amit nekem szerzett a J betű kis családja.”

A FOK-on Ekker Robi mondta el, hogy mit szeretett az elmúlt évben
a karifőnökségében, és sok sikert kívánt Tóth Máté Apinak a következő évhez, aki szintén lelkesen mesélt az előtte álló feladatokról:

“Nagy megtiszteltetés számomra ez a pozíció, remélem sok segítséget tudok majd nyújtani mind az instruktoroknak, mind a vezetőségnek. Már sok szemszögből láttam és próbáltam ki a kar életét, amennyi élményt és tapasztalatot adott nekem ez a család, leírhatatlan. Most itt az ideje, hogy én is adjak valamit a közösbe. Igyekszem elődeimhez híven méltó mód képviselni a FOK-ot, annak hagyományait és minden instruktort aki idetartozik. Végül szeretném elődömnek és barátomnak, Ekker Róbertnek megköszönni a munkáját! FOK-FOK-FOK!”

Végül, de nem utolsó sorban a GYOK-on Buga Réka emlékezett vissza rá, hogy miket nem élhetett volna át, ha nem lett volna karifőnök,
és ugyanilyen szép emlékeket kívánt az új karifőnöknek, Végi Dodinak, aki izgatottan várja a kihívásokat az új IÖCS-évben:

“Van nekem egy kedves, jó barátom,
Őszinte boldogság, mikor látom.”
Minden egyes embernél ezt éreztem, amikor bejött ezen a napon a terem ajtaján,megölelt, sok szerencsét kívánt és támogatott abban,hogy a GyOK-on idén én lehessek a karifőni. Bemutatkoznék hát nektek ilyen formában is. Végi Dóra Dodi vagyok, immáron 2 éve instruktor a GYOK-on. Remélem, hogy sok olyan dolgot csinálhatok mint karifőnök, amivel még jobbá tehetjük a “gyokiöcsöt”,és ezzel együtt a nagy iöcsöt is. Köszi még egyszer azoknak,akik szavaztak, és azoknak is, akik szóban, üzenetben, bármilyen más formában támogattak és gratuláltak!”

Köszönjük szépen, hogy eljöttetek a választásra, ezzel is segítve, hogy elinduljunk egy új úton a karifőnöki feladatkörben. Bár szerény számban jelentünk csak meg, és így igazán családias volt a hangulat, reméljük sikerül egy új hagyományt megteremteni,
és jövőre többen leszünk ezen az eseményen is. Szeretnénk, ha minél többet tudnánk közösen dolgozni és segíteni egymásnak, mind a kis és nagyobb rendezvényeink során a következő IÖCS-évben.

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük