Egy nulla per nulla – adó 1% IÖCS módra

Nagy örömmel és hálával tölt el, hogy újra és újra egyre többen keresnek meg azzal kérdéssel, hogy miként utalhatnák adójuk 1%-át az IÖCS-nek. Az egyre gyarapodó seniorok közül minden évben többen maradnak még aktívak évekig a különböző rendezvényeken – elsősorban ők azok, akik ilyen formában is támogatni szeretnék Egyesületünket, ami igen jóleső meglepetés és nagy megtiszteltetés.

A megkeresések hatására utánajártunk a kérdés jogi hátterének. Egyesületünk közhasznú szervezetként működik, így a hatályos jogszabályok szerint fogadhat adó 1%-os fölajánlásokat. Aki úgy dönt, hogy az IÖCS számára szeretné fölajánlani adójának ezt a szeletét, az alábbiak szerint járhat el:

A bevallásban található egy külön formanyomtatvány “rendelkezés az adó 1 + 1 %-áról” címen, ezt kell kitölteni, feltüntetve a szervezet nevét és adószámát:

Instruktor Öntevékeny Csoport Egyesület
adószám: 18177129-1-42

Az IÖCS arra az egy százalékra jogosult, amit egy közhasznú szervezet vagy alapítvány számára lehet felajánlani.

Akik a bevallást már leadták, de nem nyilatkoztak az 1%-ról, ők ezt külön is megtehetik utólag, nem kötelező a bevallással egyszerre leadni ezt a papírt is. A végleges leadási határidő május 20.

Természetesen nem csak a mostanában avatott, hanem minden senior (és még aktív) tagunktól nagy örömmel fogadunk minden ilyen támogatást, ahogy az elmúlt években dr. Somfai Gábor Márkék (SGM) is rendszeresen támogatták az IÖCS-öt – sosem felejtjük el nekik :)

 

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük