A számos tavaszi egyetemi program között az idei évben is kiemelt szerepet kap az instruktorképzés. A vizsgaidőszak legvégén tartott gyűlésen személyesen is bemutattuk a képzéscsoportok vezetőit, akik a következők lesznek 2012-ben: Dobó Borbála, Faragó Zsófia, Sallai Imre, Tóth Luca, Szénási Annamária, Szijártó Szandra, Lukács András, Polgár Katalin, Nagy Gergő, Jankovics Péter. Reméljük, a frissen képződő blasztok a képzőikhez hasonló lelkesedéssel érkeznek, és sikerül minél többet tanulniuk.

Az utóbbi hónapokban egy régóta húzódó ügy végére sikerült pontot tennünk. Sok szép évet töltöttünk el a gesztesi várban, azonban be kell látnunk, hogy sajnos egy ideje már egészen egyszerűen kinőttük, amely a felvetődő problémák számát és súlyosságát is jelentősen növelte. Hosszú időn keresztül adott otthont az instruktorrá válásnak ez a családias közeg, ezért is volt olyan nehéz szakítani ezzel a hellyel. A kialakult állapotok részletezése helyett viszont őrizzuk meg inkább azt a rengeteg meghatározó emléket, amelyek olyan elevenen élnek még mindig. Bennünk. Mert ez a lényeg: a vár utánozhatatlan környezetet varázsolt ugyan körénk, de közelről sem ez a legfontosabb; az igazi érték sokkal inkább az, amikor egész szívünket odaadjuk – jelen esetben – a blasztjainkért.

Az új helyszín Tiszaliget, Szolnok üdülőövezete. Kilenc hektáron terül el a tábor, amely 300-nál is több személy befogadására alkalmas. Több kisebb altáborba szerveződik, amelyek kétszobás kőházakból állnak. Lehetőség van kulturált tisztálkodásra (reméljük, igény is), hiszen 35 zuhanyzó van – minden házikóban egy. Közösségi helyiségekben sem szenved hiányt Tiszaliget, hiszen tizenegy kisebb teremben lehet foglalkozásokat tartani, valamint található még egy külön épület is, amely mindannyiunkat képes befogadni Egy hatalmas füves rétet is találunk még a szabadtéri mókázásra, de nem szabad elfeledkeznünk a helyi lakosokról sem: néhány kecske, és szamár engedi simogatni magát, hogy még boldogabbak lehessünk.

A hely rengeteg lehetőséget hordoz magában, ezért a tavasz folyamán tervezünk egy kirándulást, amikor együtt utazunk le megtekinteni az idei lezárónak otthont adó Tiszaligetet, hogy mielőbb közelebb érezhessük magunkhoz.

Reméljük, minél többen kedvet kaptok ehhez a kis kiruccanáshoz!

Pölös és Sanya

“ugyanazzal a szívvel, lélekkel, testtel”

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük