Instruktorképzés 2010 – egy új képzés

Szia!

Nagy változások zajlanak az IÖCS táján. Új a vezetőség, új a honlap, és új lesz a képzés is. :) Az első kettőről bizonyára értesültél már, úgyhogy az utóbbival kapcsolatban szeretnék néhány dolgot elmondani Neked.

Kitűztünk magunk elé egy célt, ami meghatározza az utat, amit szeretnénk Veled együtt végigjárni, ez pedig az, hogy a blasztokat használható tudással lássuk el, amivel el tudnak indulni az instruktorlét rögös ösvényén. Ehhez nem elég elmondani a dolgokat, sokkal jobb, hogy ha személyesen adjuk át nekik.

Ennek a fényében szeretnénk, ha idén a 8 helyett 10 képzéscsoport indulna. Így egyrészt személyesebbé és hatékonyabbá válhat a közös munka, másrészt pedig többeteknek ad lehetőséget, hogy részt vegyen a képzésben. Emellett szeretnénk, ha minden instruktorjelölt megtalálná az IÖCS-nek azt az  arcát, amivel azonosulni tud, és ami számára a legkedvesebb. Igyekszünk elérni kisebb szerkezeti módosításokkal, hogy ne csak a blasztoknak, hanem Neked is izgalmasabb, érdekesebb és hasznosabb legyen minden egyes képzésalkalom.

Valószínűleg idén is Várgesztesen lesz a zárótábor, de szeretnénk, ha ez is picit más lenne. Azok alapján amiket mondtatok, és amiket mi láttunk, három főbb változás kezdett el körvonalazódni bennünk.

Úgy vettük észre, hogy az első esti vacsora nem éppen a legmeghittebb és legfeszültségmentesebb félóra Gesztesen. Sokak nehezményezték, hogy nem fér be mindenki egyszerre, nem jut mindenkinek ennivaló, a HTKV előkészítésében nem tud mindenki részt venni, és még sorolhatnám. Ezért szeretnénk, ha ehelyett a csoportok inkább magukban vacsoráznának a szobákban, és a felszabaduló időt a réten való hosszabb közös mókázásra fordítanánk. :)

A másik ilyen a kiegyenlítőfoci. Egyre többen kerestetek meg azzal, hogy nem lehetne-e valami mást is csinálni ehelyett vagy emellett. Voltak olyanok, akiknek egyáltalán nem jön be az, hogy egy bőrből készült bogyót kergessenek. Ennek a fényében szeretnénk, ha idén a labdarúgás mellett még legalább 6 másik, legalább ugyanannyira – ha nem jobban :) – szórakoztató helyszínnel bővülne a délutáni rét tárháza.

A harmadik pedig az instruktorfilm, ami néha egészen hosszúra sikeredik, és hosszútávon igen csak kényelmetlen tud lenni, főleg akkor, ha valaki – legyen az akár a legkönnyebb képzéstársad – az öledben ül közben. Ráadásul nem szeretnénk az esti kötetlen beszélgetések, ismerkedések, bulizás idejéből sem nagyobb szeletet kihasítani. ;) Ezért szeretnénk, ha idén maximum 25 percig tartana.

Ezek talán a legfontosabb dolgok, de ha később lesz más is, arról is értesítünk majd Téged, illetve ha bármilyen kérdésed van, akkor nyugodt szívvel fordulj hozzám, vagy akármelyikőnkhöz.

Szabi voltam:)

ozzászólás “Instruktorképzés 2010 – egy új képzés&rdquo témában;

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük