padlizsán.. nem a zöldségestől

Az utóbbi évek egyik újra-újra feljövő kérdésköre az IÖCS-ben a padlizsán. Mi is ez? Kik mennek? Miért van ez? Ezek és ehhez hasonló kérdések merülnek fel sokak fejében. Most ezekre igyekszem választ adni.

Mi is ez? Ez egy hétvége az instruktoroknak. Kicsit szűkítve a kört az őszi padlizsán a frissen képződötteknek szól, a nyári mindenkinek, aki érdeklődik iránta, az tavaszi pedig ismételten az egy éve képződött korosztálynak.

Kik is mennek? Alapvetően mindig a rendezvények gebin-, betű- és csoportvezetőinek kérjük a segítségét ebben a kicsit sem egyszerű kérdésben. Sajnos tapasztalati tény, hogy egy bizonyos létszám felett (kb 30-40 fő) nem nagyon lehet ilyen formában dolgozni az emberekkel. Emiatt az érv miatt sajnos korlátoznunk kell a résztvevők számát. :( Ellenben mindenkinek tudom ajánlani/tanácsolni, hogy ha valamiért nem kerül le az őszi vagy tavaszi padlizsánba, akkor bátran jelentkezzen a nyáriba! Sajnos tavaly (jelentkezők hiányában) elmaradt, de remélem idén lesz jelentkező is és energia is a megszervezésre! :)

Miért van ez? Mint azt mindannyian tapasztaltuk a képzés során, rengeteg tudást kuporgattunk már össze az IÖCS berkein belül. Azonban rengeteg mindenben állandóan lehet fejlődni. Ezeken a hétvégéken ezen igyekszünk. Az utóbbi években mindig a kommunikáció, csapatmunka, visszajelzés, ismerkedésstb. komoly illetve néha komolytalan:) témái köré épülnek fel a hétvégék. A legjobb szándékkal igyekszünk azon, hogy az egy-egy emberek által felszedett tudást átadjuk minél több embernek, így tartva bent a tudást a Csoportban! :)

Rengeteget tudnék még írni arról, hogy miért is gondolom azt, hogy a szándék és a célja nemes ezeknek a hétvégéknek, még akkor is, ha sokak szerint az eszköz még javítható…

Ha Neked is eszedbe jut bármi a Padlizsán táborokkal kapcsolatban, legyen az kérdés vagy ötlet, keress meg bátran! (30/43 88 999 :)

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük