Tavaszi kari gyűlések

Mozgalmas volt a múlt hetünk. Nem sokkal az ÁOK kari főnök választás után sorra összegyűlt a másik három kar instruktorsága. Örömmel fogadtuk Zsuzzsal a meghívást, hiszen a tábori információk átadása mellett kicsit bepillanthattunk a FOK, GYTK és ETK életébe.

Hétfőre El-Hage Jade Bence kari főnök hívott minket a képzés utáni első FOK-os gyűlésre. A Hársfa kollégium klubterme pont megtelt a kis csapatokban beszélgető, várakozó instruktorokkal – a téma leginkább az előző héten Várgesztesen avatott blasztok és a még messzinek tűnő, de hangulatában most közel került Gólyatábor körül kavargott. A gyűlés első felében a FOK kari napokról esett szó, amely az általános szervezői feladatok mellett azért is érdekes az idősebbek számára, mert avatásuk után a frissen képződöttek itt egyből komoly, önálló feladatot kapnak. A továbbiakat pedig talán még nagyobb érdeklődés övezte: idén újításként ugyanis kihirdetésre kerültek a betűfőnökök is, a kar örömmel fogadta két új főnököt Trimmel Bálint és Kovács Béla személyében.

Rögtön másnap, kedden a Hőgyes előadótermébe voltunk hivatalosak, ahol Jakó Tamás GYTK kari főnök nyitotta meg a gyógyszerész instruktorok gyűlését. Az idősebbek hatalmas ujjongással fogadták az idén nem kevesebb, mint harminc frissen avatott instruktort – ami a kar történetében egy valóban szép szám! Az ifjak, akik a kar szokásai szerint megjelentek már ezen a gyűlésen, pár mondatban bemutatkoztak, majd Tomi beszélt a szorgalmi időszak végééig esedékes találkozókról – hiszen a táborra nem lehet elkezdeni elég korán készülni. :) Idén először itt is a betűfőnökök kihirdetésével zárult a gyűlés, a két GYTK-s csapatot a táborban Szabó Zsuzsi és Dobi Mariann fogják majd össze.

Végül szerdán a Vas utcába látogattunk, ahol Horváth Réka kari főnök és rekord számú ETK-s fiatal és tapasztaltabb instruktor várt minket. Oldott, pezsgő hangulatban indult a bemutatkozó körrel a gyűlés, majd egy idei új játék vezetett át az informatív részbe – ahol volt is miről beszélni, a jövőben ugyanis az ETK-t érinti a legkomolyabb átalakulás. Idén az ETK HÖK támogatásának köszönhetően a várakozások szerint 300 (!) gólya érkezik majd Tatára. Ez pedig rengeteg ember négy betűnek. Így örömmel jelenthettük be, hogy idén hat betűsre bővül az ETK! A sok éves hagyományt átalakító hírt pedig egyből újabb meglepetés követte, ugyanis a szokásosnál jóval korábban, már most kihirdettük az idei betűfőnököket is, ők pedig: Bardóczi Réka, Borbély Krisztina, Jókay Katalin, Juhász Dániel, Szabó Ágnes és Szijártó Szandra. Idén tehát egyik fókuszpontja lesz az ETK a tábornak, igyekszünk a tőlünk telhető legtöbb segítséget megadni az új főnököknek, hogy lerakják egy egészen új kar alapjait.

Végül, a hetet mintegy megkoronázva, csütörtökön Zsuzzsal Tatára utaztunk, ahol “előkészítettük a terepet”, beszéltünk a táborvezetéssel, megtudtuk, hogy történt pár változás, rengeteg a makk, beázott szinte az összes szoba a gebinsoron, így most felújítják az egészet :) – mi pedig majd a frissen elkészült szobákat vehetjük már be nyár végén!

Már csak 113 nap – mindjárt itt van a tábor :D

Egy hozzászólás “Tavaszi kari gyűlések&rdquo témában;

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük