Az Instruktor Öntevékeny Csoport Egyesület a Semmelweis Egyetemen több mint 30 éve működő diákszervezet. Önálló csoportként a 80-as évek végén alakult meg, de már a 70-es években is hivatalos egyetemi papírok emlegették a „KISZ-es instruktorokat“. A 90-es évek elején eleinte a HÖK felügyelete alatt, majd a törvényi előírások változásával 2002-től már jogilag is önállóan létező szervezet.

A csoport legfontosabb célja az Egyetemre frissen felvett elsőévesek, közkedvelt nevükön a gólyák, bevezetése az egyetemi életbe. Célunk az, hogy a Semmelweis Egyetemről kikerülő diplomások úgy emlékezzenek vissza egyetemi éveikre, mint életük egy megismételhetetlen és feledhetetlen szakaszára, amit bármikor újra kezdenének. Hisszük, hogy ennek az alapja, hogy a hallgató saját szűkebb és tágabb értelemben vett környezetét megismerje. Ennek érdekében szervezzük számukra a Gólyatábort, a Gólyahajót, a Gólyabált, csoportos kirándulásokat és bulikat. Évtizedes tapasztalataink azt mutatják, hogy ezek a rendezvények döntő mértékben elősegítik egy összetartó közösség létrejöttét, mely nem csak csapatként működik, hanem benne az egyén is jól érzi magát és ki tud bontakozni.

A Instruktor Öntevékeny Csoport szerveződése hagyományosan önkéntes alapú, a fizetés és a pénzjutalom ismeretlen fogalmak. Ennek ellenére – vagy talán épp ezért – Csoportunk Magyarország egyik legnagyobb taglétszámmal rendelkező hallgatói szervezete. Több mint ezer aktív tagunk között más egyetemek hallgatói is megtalálhatók, így jogászok és műegyetemisták is dolgoznak velünk.

A Csoport nyolc tagból álló vezetőségét a tagság egy évre választja meg. A csapat élén a reprezentatív és képviseleti szerepet betöltő elnök áll, alelnökünk elsősorban a gazdasági és pénzügyekért felel. A vezetőség többi tagját az egyes nagyobb programok szervezésére választjuk, így vannak Képzés-, Tábor- és Bálszervezőink. Ezen utóbbiak, a zökkenőmentes munkamenet érdekében párosban dolgoznak. A többi, kisebb évközi rendezvények szervezése öntevékeny formában zajlik, a csoport tagjainak aktuális igénye szerint. Ebben a vezetőség mint egyfajta segítő, logisztikai hátteret biztosító szerv vesz rész.

Az IÖCS élete éves ciklusokban zajlik. Évről évre megszervezzük ugyanazokat a rendezvényeket, őrizve hagyományainkat és biztos támpontot nyújtva az új kezdeményezéseknek. A honlapon sokat megtudhat ezekről, rólunk, programjainkról. Kérjük, böngésszék olyan örömmel, mint amilyen lelkesedéssel mi szervezzük meg a leírt programokat.

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük