Cirkálók a Karneválon

Cirkáló: közepes nagyságú, gyors hadihajótípus – a Wikipédia szerint. Ám egy instruktornak nem ez jut eszébe először a cirkáló szó hallatán. Helyette tettre kész fiatalok jelennek meg lelki szemeink előtt, akik seprűvel és felmosóval felszerelkezve küzdenek azért, hogy a rendezvényeink körülményei kulturáltak maradjanak.

Mindannyian hallottunk már legendákat, hogy mi minden vár a cirkálókra egy-egy rendezvény során, így idén azt tűztük ki célul, hogy megszüntessük a gebinnel kapcsolatos előítéleteket. Mindennek két oldala van; a cirkáló gebin is rendelkezik számtalan előnnyel, amiről sajnos könnyel elfeledkezünk. A közösen átvirrasztott rendezvények, érdekes szituációk, megoldandó feladatok pedig még jobban összekovácsolják a csapatot. Nincs jobb, mint partvissal táncolni a DJ-pult előtt, vagy a hajnali körtelefonoknál, amikor vonal másik végéről a füledbe üvöltik, hogy gyere gyorsan, ezt látnod kell! És igen, ezeket tényleg látni
kell. Aki már próbálta, tudja, hogy cirkálni jó!

A Karnevál szervezőivel együtt az eddigi tapasztalatokon alapuló, de alapvetően új rendszert találtunk ki. Célunk az volt, hogy a változásokkal és újításokkal egyáltalán nem jelentsen megterhelést ez a munka. Az eddigi években sem magával a feladattal volt a gond, hanem avval, hogy több mint 24 órát talpon kellett lennünk, az épüléstől kezdve a lebontás végéig folyamatosan dolgoztunk. Első, és talán legfontosabb változás, hogy idén 20 cirkáló fog dolgozni a karneválon. Ez a létszám lehetőséget ad arra, hogy gyakorlatilag két részre osszuk a gebint: 10 fő segíti az építést, 10 a lebontást, a rendezvény alatt pedig mi is beosztás szerint dolgozunk; ugyan annyi időt töltünk munkával, amennyit egy pultban töltene az ember. A Karnevál végén, a gólyabálon bevált rendszer szerint minden gebinből kapunk cirkálókat, így
még gyorsabban fog menni a lebontás, és hamarabb mehetünk haza!

Biztos vagyok benne, hogy ez a rendszer sokkal kellemesebbé fogja tenni a munkát, és idővel a közvélemény is pozitív irányban fog változni a cirkálással kapcsolatban.

Egy hozzászólás “Cirkálók a Karneválon&rdquo témában;

  • Sziasztok!
    Nagy örömmel hallom az újításokat a cirkáló gebinben! Végre kicsit emberségesebb lesz így a munka. Jó cirkálást mindenkinek!
    …és szerintem akkor is a cirkáló a legjobb gebin! :-D
    Üdv:
    egy sokat cirkált bajtársatok ;-)

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük