Az első hóvirágok már kibújtak a hideg földből és nagyot nyújtózva hirdetik a tavasz közeledtét. A vizsgaidőszak zord világából kiszabadulván épp így próbálunk mi is egy kis napfényt csempészni a hétköznapjaitokba nem mással, mint a közelgő Tavaszi Fesztivállal.

Ez a művészeti rendezvénysorozat az ÁOK HÖK, a Korányi Frigyes Szakkollégium és az IÖCS együttműködésével kel életre minden évben. Négy eseményt foglal magába, amelyeket közösen szervezünk, felügyelünk. A rendezvények, ahol a művészeteket kedvelők idén is megmutathatják tehetségüket a következők: Versmondó Verseny, Táncverseny, Virtuózok Viadala, a programsorozatot lezáró Jótékonysági Gálaest, illetve a fesztivál teljes idejére meghirdetett “Alkoss!” elnevezésű képzőművészeti pályázat, melynek idei témája: “Mindent a szemnek!”.

Szervezőtársainkkal már túl vagyunk két össznépi haditanácson, kiküldtük a felhívásokat a csoport-emailcímekre, lefoglaltuk a helyszíneket, megalkottuk az idei logót és plakátokat, vagyis kezdetét vette a szervezés.

Minden rendezvényen instruktorok felelnek a büfé asztalért, és a helyszín berendezéséért-elpakolásáért. Idén Molnár Diána fog rá ügyelni, hogy terített asztal várja a megjelent vendégeket és résztvevőket, Sárossy-Tóth Máté pedig a ranger kolóniát fogja irányítani. Azért, hogy kézzel fogható emlékeink maradjanak a fesztiválról, Reszkető Róbert és Bibok András ragadnak fényképezőgépet, és zoommolják végig a rendezvényeket. A Táncversenyen konferálni fognak: Bíró Andrea és Nagy Ádám.

Minden rendezvényen az egyetem felkért professzorai töltik be a zsűri szerepét, valamint az összes tanárt személyre szóló meghívóval invitáljuk meg, hogy tekintsék meg diákjaik színvonalas produkcióit.

Láthatjátok, hogy ezen a rendezvényen minden egyetemi polgár kiveheti a részét, attól függetlenül, hogy tanár, diák, vagy dolgozó: felléphet, és megmutathatja miben tehetséges; eljöhet és nézőként végigcsodálhatja a műsorszámokat; adakozhat, hiszen a Tavaszi Fesztivál egy jótékonysági rendezvény, amelynek a bevételeit a II. számú Gyermekklinika javára ajánljuk fel. Ehhez úgy járulhatsz hozzá, ha vásárolsz a rendezvény limitált szériájú boraiból és bögréiből.

Minden évben sok instruktor indul a versenyeken, ami büszkeséggel tölt el minket,  hiszen szeretnénk megmutatni, hogy  a tanulás, a hallgatói élet felpezsdítése és a gólyák támogatása mellett mennyire fontos a művészet, hogy megtaláljuk azokat az időtöltéseket, amelyek erőt adnak a mindennapi kötelességeink elvégzéséhez.

Nagyon sok szeretettel várunk mindenkit akár versenyzőnek, akár a közönség soraiba!

 

Barki Lilla és Molnár Vio

A jelentkezésről és a programokról részletek és további információ a fesztivál facebook oldalán találhatók: https://www.facebook.com/SemmelweisTavasziFesztival

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük