Mit tartogat a második fele?

Augusztus közepe van, így az instruktorság mi máson pörögne, mint a nyakunkon lévő Gólyatáborral :) – mégis egyre több kérdés érkezik a tábor árnyékában közelgő őszről és az őszi programokról. A legtöbb szeptemberi rendezvénynek már most elkezdődnek az előkészületei, így nemrég leültünk, és megalkottuk az IÖCS év második felének programját. Naptárakat elő!

Az őszi programok sorozatát megszokott módon a tanév első hetében, szeptember 12. és 16. között a Jegyzetbörze nyitja. Továbbra is ajánlott lehetőségi minden gólyának és fölsőbb évesnek is az olcsóbb jegyzetek, tankönyvek tekintetében.

Idén kompromisszumos megoldásként (az ÁOK tanrendjében történt változás miatt, ahol egy héttel később, szeptember 12-én kezdenek a gólyák) szeptember 18-án tartjuk a BME VIK-kel együtt szervezett Nagy Közös Ökörsütést. Tervezett helyszíne idén is a Római parton lévő volt ETK-s kollégium, a tervezett hangulat pedig a tavalyinál még fokozottabb :)

A sütést követő héten egészen új dologba kóstolhatunk bele, idén ugyanis megkeresés érkezett az IÖCS felé, hogy vegyünk részt a Kutatók Éjszakája Egyetmünk által szervezett programjainak lebonyolításában. Szeptember 23-án délután-este több helyszínen is képviselteti magát a Semmelweis Egyetem ezen a rendezvényen, egyrészt a központi területen a Gödörnél, valamint saját épületeiben is, többek közt az EOK-ban és NET-ben is lesz állomás. A részletek még alakulóban, nemsokára külön bejegyzésben írunk mindenről!

Fontos dátumnak ígérkezik az instruktorok számára szeptember 27-e (kedd), amikorra a báli föliratkozós gyűlést tervezzük, utána egybekötött kötetlen beszélgetéssel a bálról és minden egyéb fölmerülő témáról. Ekkortól kezdve indulhat igazán minden előkészület és gebinépítés a Gólyabálra! Érdemes megjegyezni az időpontot. :)

Jelen állás szerint egy héttel később, október 4. az idei Gólyahajó időpontja, amely előreláthatólag ismét az Európa hajón lesz. Ez egyfelől azt jelenti, hogy idén is korlátozott számú jegyet tudunk csak eladni a mozgó részre, ugyanakkor az afterpartyhoz nem kell utaznunk, hiszen kikötés után szabadon maradhatunk a helyszínen.

Idén ősszel úgy néz ki, a kedd lett a “kedvenc” hétköznapi programnap, mert a Gólyahajót követően, október 11-én, szintén kedden :) tartjuk az őszi IÖCS klubot, ahol a játékok (reméljük, most is találkozunk jó pár újdonsággal) és a buli mellett szó lesz a táborról és a közelgő bálról is.

A hónapot aztán az IÖCS harmadik főrendezvénye, a Gólyabál zárja október 28-án, amit szintén nem kell bemutatni. :) A bálszervezők már most pörögnek a zenekarokon, programokon és helyszíneken; a tábor után nemsokára megtörténnek a fölkérések és indulhat a készülődés! Ezzel kapcsolatban még rengeteg infó közeleg – mindenről írunk, amint aktuálissá válik.

A báli hajtás, hatalmas buli és napfelkeltével kísért pakolás után közeledünk az év végéhez, két héttel később, november 10-én pedig elérkezünk a választáshoz, azaz a vezetőségváltáshoz. A bejegyzés végére pár gondolat ez utóbbiról:
A választással kapcsolatban egy egész őszt érintő, új kezdeményezést próbálunk ki, amelyben komolyan számítunk Rád, ha foglalkoztat az IÖCS vezetőségi posztjainak alakulása, és ezáltal úgy általában az IÖCS jövője. Évről évre nehéz és konfliktusokkal teli esemény a választás (kik indulnak, lesz-e aláhúzás, miért kell egyáltalán támogatni vagy épp “nem támogatni” indulókat…), és sokakban hagy feszültséggel teli emléket. Azt gondolom, hogy ez leginkább azért van, mert még mindig nem beszélünk eleget az egész témáról, az indulókról, a miértekről.

Ezért az őszre szeretnénk több olyan beszélgetést szervezni, ahol konkrétan arról esne szó, hogy kik indulnának a választáson (konkrét nevekkel, már jóval a választás előtt), miért és milyen céllal, és hogy erről ki, mit gondol. Az aláhúzásra évek óta olyan magyarázatot adott a vezetőség, hogy “azért kell, mert erre jobban rálátunk” – ezt továbbra is így gondolom (hiszen az indulók szinte mindig olyan idősebb instruktorok, akik többször voltak már főnökök korábbi rendezvényeken, és velük igen szorosan dolgozott együtt az aktuális vezetőség), ugyanakkor ezt a véleményt a vezetőség miért ne oszthatná meg korábban, és miért ne lehetne megvitatni bárkivel, akit érdekel és van hozzáfűznivalója. Így elkerülhetnénk azt, hogy mindig csak a választás pillanatában derüljön ki, mintegy meglepetésként, hogy mi a vezetőség álláspontja.

Az ősz folyamán ilyen, a választásról szóló beszélgetést a következő időpontokban szeretnénk tartani: szeptember 21. (szerda), október 20. (csütörtök), november 2. (szerda) és november 8. (kedd). Természetesen mindegyikről küldünk időben meghívót, értesítőt. :) Ami fontos, hogy ezen beszélgetéseknek csak akkor lesz értelme, ha tényleg eljön mindenki, akit foglalkoztat a kérdés! Így Rád is számítunk. :)

Ez tehát az IÖCS év második fele — egyelőre szép, élményekkel teli nyarat kívánunk, egy fergeteges Gólyatábort és sok pihenést!

Egy hozzászólás “Mit tartogat a második fele?&rdquo témában;

Leave a Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük